Τετάρτη 30 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΙΝΑ - ΕΠΑΡΧΙΑ ΣΙΝΤΖΙΑΝΓΚ
Νεκροί από νέα «τρομοκρατική επίθεση»

ΟΥΡΟΥΜΤΣΙ.--

Ενοπλοι, που έφεραν μεταξύ άλλων μαχαίρια, επιτέθηκαν τη Δευτέρα σε ένα αστυνομικό τμήμα και κυβερνητικά κτίρια στην ημιαυτόνομη κινεζική περιφέρεια Σιντζιάνγκ, όπου η αστυνομία απάντησε και σκοτώθηκαν «δεκάδες άνθρωποι», σύμφωνα με τα πρακτορεία.

«Δεκάδες Ουιγούροι (σ.σ. η μουσουλμανική μειονότητα που είναι ενισχυμένη στη συγκεκριμένη περιοχή) και Χαν (σ.σ. στους οποίους ανήκουν οι περισσότεροι Κινέζοι) σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν», μετέδιδε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων «Σινχουά», χωρίς όμως να δίνονται περισσότερες διευκρινίσεις, μέχρι χτες.

Τους τελευταίους μήνες έχουν σημειωθεί πολλές ένοπλες επιθέσεις με νεκρούς στη συγκεκριμένη περιοχή. Στις 22 Μάη, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 31 άνθρωποι και 94 τραυματίστηκαν όταν ένοπλοι πέταξαν εκρηκτικά μέσα στην κατάμεστη αγορά της πόλης. Στις αρχές του Μάη, είχε γίνει επίθεση στο σιδηροδρομικό σταθμό επίσης στην πρωτεύουσα της περιοχής Ουρουμτσί, με αποτέλεσμα τρεις νεκρούς 79 τραυματίες. Στις 2 Μάρτη, 29 άτομα σκοτώθηκαν και 143 τραυματίστηκαν όταν οπλισμένοι επιτέθηκαν με μαχαίρια σε σιδηροδρομικό σταθμό της ίδιας περιοχής.

Οι επιθέσεις - που η κυβέρνηση αποδίδει σε αυτονομιστές Ουιγούρους - είναι έκφραση των ενδοαστικών ανταγωνισμών που κλιμακώνονται. Δεν είναι τυχαίο ότι η Σιντζιάνγκ θεωρείται κόμβος για μεγάλα επενδυτικά σχέδια όπως οι σύγχρονοι «Δρόμοι του Μεταξιού», εμπορικοί και ενεργειακοί διάδρομοι που ενώνουν Δύση και Ανατολή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ