Τετάρτη 30 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ
Περιοδεία του Ιάπωνα πρωθυπουργού

Περιοδεία στη Λατινική Αμερική ξεκίνησε χτες ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Αμπε, μια περιοδεία που έρχεται σε πολύ σύντομο διάστημα μετά τις αντίστοιχες περιοδείες στην περιοχή των Προέδρων της Κίνας Σι Τζιπίνγκ και της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, πράγμα που δείχνει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον μονοπωλιακών ομίλων από όλο τον κόσμο να διεισδύσουν σε μια σχετικά παρθένα περιοχή. Πρώτος σταθμός της περιοδείας του Αμπε είναι η Κολομβία, όπου χτες είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της χώρας Χουάν Μανουέλ Σάντος, ενώ κύριο αντικείμενο των συναντήσεων είναι η διεύρυνση των εμπορικών συναλλαγών και το προχώρημα της διαπραγμάτευσης που γίνεται ήδη από το 2012 για την υπογραφή οικονομικής εταιρικής σχέσης.

Η επίσκεψη αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη πρωθυπουργού της Ιαπωνίας στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, σε 106 χρόνια διπλωματικών σχέσεων. Επόμενοι σταθμοί της 10ήμερης περιοδείας του είναι το Μεξικό, το Τρινιντάντ και Τομπάγκο, η Χιλή και η Βραζιλία.

Θυμίζουμε ότι οι Πρόεδροι Κίνας και Ρωσίας επισκέφτηκαν τη Βραζιλία, την Αργεντινή, τη Βενεζουέλα και την Κούβα. Δηλαδή, υπάρχει μια διαφοροποίηση ως προς τις χώρες που ενδιαφέρουν την κάθε δύναμη, αλλά ο στόχος είναι κοινός, η εξασφάλιση καλύτερων προοπτικών για τη δραστηριοποίηση των μονοπωλιακών ομίλων σε διάφορους τομείς στη συγκεκριμένη περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ