Τετάρτη 30 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΜΕ
Διαμαρτυρία στο αεροδρόμιο ενάντια στη δολοφονική επίθεση του Ισραήλ

Από τη χτεσινή διαμαρτυρία στο αεροδρόμιο
Από τη χτεσινή διαμαρτυρία στο αεροδρόμιο
Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν χτες νωρίς το πρωί οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στα γκισέ των ισραηλινών αερογραμμών «ΕL - ΑL» στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στα Σπάτα, καταγγέλλοντας τις συνεχιζόμενες δολοφονικές επιδρομές του ισραηλινού στρατού σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού με τη στήριξη των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Παρά τις προσπάθειες που έγιναν να παρεμποδιστεί από τις δυνάμεις της ασφάλειας και με την προκλητική στάση ανδρών της υπηρεσίας της ασφάλειας του Ισραήλ, η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε, καθυστερώντας την προγραμματισμένη για εκείνη την ώρα πτήση προς το Ισραήλ.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, οι συγκεντρωμένοι άνοιξαν πανό που είχε γραμμένο στα αγγλικά το σύνθημα «Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης», ενώ μοίρασαν ανακοίνωση του ΠΑΜΕ στον κόσμο, γραμμένη στα ελληνικά και τα αγγλικά. Ακόμα φώναξαν συνθήματα όπως «Κάτω τα χέρια από την Παλαιστίνη», «Στη Γάζα, στη Γάζα σφάζουνε μαζί, ΗΠΑ, Ευρωπαίοι και Ισραηλινοί» και «Οι ιμπεριαλιστές τη Γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν». Τέλος κρατούσαν πλακάτ όπου αναγράφονταν αιτήματα: Ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967. Να σταματήσουν τώρα οι δολοφονικές επιδρομές στη Γάζα. Η ελληνική κυβέρνηση να ακυρώσει όλα τα στρατιωτικά γυμνάσια και όλες τις συμφωνίες με το Ισραήλ.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος και ο Μοχάμεντ Ικνέιμπι, εκπρόσωπος της Παλαιστίνης στην ΠΣΟ και μέλος της Γραμματείας της Γενικής Ενωσης Παλαιστινίων Εργατών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ