Τρίτη 29 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΕΚ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Απαντούν με συλλογική δράση

Με επιτυχία διεξήχθησαν οι εκλογές του Συλλόγου Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Ιωαννίνων από τις 10 έως τις 17 Μάη. Παράλληλα με τις εκλογές έγινε και η εγγραφή νέων μελών στο Σύλλογο. Τα αποτελέσματα όλης αυτής της διαδικασίας είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά καθώς διπλασιάστηκαν τα μέλη του Συλλόγου, φθάνοντας τα 305 και ξεπεράστηκε κατά πολύ ο περσινός αριθμός ψήφων, αφού από τους 139 έφθασαν στους 243. Το ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές κυμάνθηκε στα ίδια περίπου επίπεδα με πέρσι, δηλαδή γύρω στο 80%.

Τα ειδικά προβλήματα των ΙΕΚ στα Γιάννενα είναι οξυμένα, αλλά και τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σπουδαστές και απόφοιτοι των δημοσίων ΙΕΚ. Οι σπουδαστές των ΙΕΚ βιώνουν το γεγονός πως τα πτυχία τους είναι άχρηστα και η μόρφωση που λαμβάνουν δεν είναι τίποτα άλλο από φτηνή κατάρτιση. Επίσης, οι καθηγητές που διδάσκουν είναι χωρίς αναγνωρισμένα πτυχία και με ωρομίσθιες συμβάσεις εργασίας, ενώ οι σπουδαστές βιώνουν τον εφιάλτη της ανεργίας μετά το τέλος της σχολής.

Για όλα αυτά τα προβλήματα, οι σπουδαστές με τη συλλογική δράση, που αποτελεί τη δική τους απάντηση και διέξοδο, διεκδικούν αυτά που τους ανήκουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ