Τρίτη 29 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑμΕΑ
«Διεκδικούμε και απαιτούμε, δεν επαιτούμε»

Αδιαφορία, εμπαιγμός και κοροϊδία κρύβονται πίσω από τις εκφράσεις συμπάθειας και τις υποσχέσεις «αγάπης», που εισπράττουν τα Ατομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ) από την πολιτική ηγεσία.

Συγκεκριμένα, το επταμελές Συμβούλιο του ΚΕΚ ΑμΕα Γαλατσίου, που εκπροσωπεί 170 καταρτιζόμενους, καταγγέλλει, τόσο την πολιτική ηγεσία, όσο και την τακτική της διοίκησης του ΟΑΕΔ και του διευθυντή του ΚΕΚ ΑμΕΑ, οι οποίοι δεν έχουν δώσει καμία απάντηση στα αιτήματα που έχουν θέσει ακόμα και στον υπουργό Εργασίας.

Τα αιτήματα των ΑμΕΑ αφορούν στην άμεση επαγγελματική τους αποκατάσταση, στο «εκπαιδευτικό» επίδομα, στην ουσιαστική και ολόπλευρη εκπαίδευση που να ενσωματώνει τις εξελίξεις των εκπαιδευτικών και επιστημονικών δεδομένων στη βάση των οξυμένων προβλημάτων, υλικοτεχνική υποδομή προσαρμοσμένη στις ανάγκες της κάθε αναπηρίας, ενίσχυση του ΚΕΚ με μονιμοποίηση του ήδη υπάρχοντος προσωπικού και την πρόσληψη κατάλληλου εκπαιδευτικού, ειδικού και επιστημονικού προσωπικού, τη μοριοδότηση των «πτυχίων», αλλά και το μέλλον του ίδιου του ΟΑΕΔ και κατά συνέπεια και του ΚΕΚ ΑμΕΑ.

«Κάνουν τα πάντα προκειμένου να μας αποδείξουν ότι είμαστε πολίτες τρίτης κατηγορίας. Μας χρησιμοποιούν πολλαπλάσια, προκειμένου να φτιασιδώσουν το κοινωνικό προσωπείο τους και να δείξουν ότι τάχα νοιάζονται για τους "αδύνατους - αόρατους" πολίτες», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, το Συμβούλιο του ΚΕΚ. Και δηλώνει την άρνησή του να ανεχτεί αυτή την κατάσταση, λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν επαιτούμε, απαιτούμε».

  • Η Εθνική Ομοσπονδία Κινητικά Αναπήρων (ΕΟΚΑ) καταγγέλλει τη μη εφαρμογή του άρθρου 3 του Ν.2839/2000, στον προκηρυσσόμενο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, για την πλήρωση 1.422 θέσεων εκπαιδευτικών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ΤΕΕ για τα δύο επόμενα έτη. Η συγκεκριμένη παράγραφος αναφέρεται στον τρόπο εξέτασης των υποψήφιων εκπαιδευτικών με αναπηρία, μόνο με γραπτή διαδικασία, αποκλειόμενης της προφορικής ή άλλης. Η ΕΟΚΑ καταγγέλλει ότι η «παράλειψη» εφαρμογής της συγκεκριμένης παραγράφου επανεισάγει «από το παράθυρο» τον όρο της αρτιμέλειας, αποκλείοντας τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Το ΔΣ της Ομοσπονδίας θα προσφύγει σε κάθε ένδικο μέσο, προκειμένου να ακυρωθεί ο παραπάνω διαγωνισμός.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ