Τρίτη 29 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
Συνεχίζουν αγωνιστικά αύριο

Από την κινητοποίηση στις 23/5 στην Αθήνα
Από την κινητοποίηση στις 23/5 στην Αθήνα
Οι φοιτητές δεν αναστέλλουν τη σημαία του αγώνα, αλλά συνεχίζουν, ενάντια στην πολιτική που υπονομεύει τις σπουδές και το μέλλον τους. Αύριο, είναι το νέο αγωνιστικό ραντεβού τους στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και πολλές ακόμα πόλεις της χώρας, για να φωνάξουν ένα ακόμα μεγάλο ΟΧΙ στις κατευθύνσεις της Μπολόνια και της Πράγας, που υλοποιεί στη χώρα μας η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με το νόμο απάτη για τα ΤΕΙ και τα νομοσχέδια που ετοιμάζει για τα μεταπτυχιακά και την έρευνα, την αξιολόγηση και άλλα. Για όλα αυτά λοιπόν που συνιστούν μια επίθεση στην ανώτατη εκπαίδευση, οι φοιτητές προσανατολίζονται να συνεχίσουν πολύμορφα τον αγώνα τους μέσα στις σχολές, αλλά και με νέες δυναμικές κινητοποιήσεις από το Σεπτέμβρη.

Αύριο, οι φοιτητές της Αθήνας θα συγκεντρωθούν στα Προπύλαια στις 11 το πρωί κι από κει θα πορευτούν σύμφωνα με αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων των φοιτητικών συλλόγων: Παντείου, Πανεπιστημίου Πειραιά, Οικονομικού Πανεπιστημίου (πρώην ΑΣΟΕΕ), Νηπιαγωγών, Πληροφορικής, Μαθηματικού, Φυσικού και ΤΕΜΦΕ (Πολυτεχνείου).

Στις 12 το μεσημέρι αύριο στην Πλατεία Χημείου, συνεχίζουν τον αγώνα τους ενάντια στο νόμο για την «ανωτατοποίηση των ΤΕΙ», οι φοιτητές της Θεσσαλονίκης. Οι φοιτητές απαιτούν την απόσυρση του νόμου, διαφορετικά προειδοποιούν την κυβέρνηση πως ο αγώνας τους θα συνεχιστεί με στόχο να καταδικαστεί ο νόμος στη συνείδηση της νεολαίας και να καταργηθεί στην πράξη.

Αποφάσεις για τη συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα και συγκεκριμένα για την αυριανή κινητοποίηση έχουν πάρει μέχρι στιγμής μέσα από Γενικές Συνελεύσεις οι Σύλλογοι φοιτητών Ψυχολογικού, Πολιτικού, Κτηνιατρικής, Δασολογίας, Πληροφορικής, Εικαστικού και Αγγλικού. Σήμερα αναμένονται αποφάσεις συμμετοχής και από άλλους συλλόγους, αφού η διαδικασία πραγματοποίησης Γενικών Συνελεύσεων βρίσκεται και εξέλιξη.

Αντίστοιχο είναι το κλίμα που επικρατεί και στις Σχολές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Και εκεί σήμερα διεξάγονται Γενικές Συνελεύσεις, μέσα από τις οποίες προετοιμάζεται η νέα μαζική αγωνιστική απάντηση των φοιτητών.

Επίσης, αύριο στην Πάτρα, το φοιτητικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Ολγας, και καλούν σ' αυτό με αποφάσεις τους οι Σύλλογοι Ηλεκτρολόγων και Μαθηματικού. Κάποια τμήματα του πανεπιστημίου παραμένουν κλειστά με διήμερες καταλήψεις, ενώ για σήμερα είναι προγραμματισμένες αρκετές γενικές συνελεύσεις που αναμένεται να αποφασίσουν τη συμμετοχή τους στην αυριανή κινητοποίηση.

Πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην «ανωτατοποίηση» - απάτη διοργανώνουν αύριο στις 12 το μεσημέρι οι φοιτητικοί σύλλογοι Μαθηματικού, Χημικού, Βιολογικού, Φυσικού και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Σήμερα, στη 1 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στη νομαρχία όπου θα καταθέσουν ψήφισμα καταδίκης της επίθεσης των ΜΑΤ στους φοιτητές και ενάντια στον «τρομονόμο», ενώ χτες έγινε κατάληψη του δρόμου στην πλατεία των Λιονταριών.

Στο μεταξύ σε κατάληψη του κτιρίου που στεγάζει την πρυτανεία και τις διοικητικές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων προχώρησαν οι φοιτητές των συλλόγων Χημικού, Βιολογικών Εφαρμογών και Επιστημών της Τέχνης με αποφάσεις των Γενικών τους Συνελεύσεων, ενώ τη συμπαράστασή τους εξέφρασαν οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστήμιο. Η κατάληψη εντάσσεται στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων ενάντια στο νομοσχέδιο - απάτη για την «ανωτατοποίηση» των ΤΕΙ. Οι παραπάνω φοιτητικοί σύλλογοι των Ιωαννίνων καλούν και τους υπόλοιπους συλλόγους να καταδικάσουν το νομοσχέδιο και να συμμετάσχουν στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις με αρχή την πορεία προγραμματίζεται αύριο Τετάρτη.

Σε κινητοποίηση προσανατολίζονται και οι 10 φοιτητικοί σύλλογοι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βόλο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ