Τρίτη 29 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Διέξοδος δημιουργικότητας για τους νέους

Ιδιαίτερα επιτυχημένη ήταν και η αντίστοιχη συνάντηση νέων καλλιτεχνών που διοργάνωσε η ΚΝΕ στα Γιάννενα και πραγματοποιήθηκε επίσης το Σάββατο 26/5 στα Λιθαρίτσια. Η προετοιμασία που είχε κάνει η Οργάνωση όλο το προηγούμενο διάστημα, απευθυνόμενη σε καλλιτεχνικά σχήματα των σχολείων της πόλης και στο πανεπιστήμιο, σε γνωστούς και φίλους, απέδωσε καρπούς και έφερε πραγματικά θετικά αποτελέσματα.

Οι νέοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΚΝΕ ήταν αρκετοί και αντιπροσώπευαν μια πλούσια γκάμα ειδών τέχνης (μουσική, εικαστικά, χορό, θέατρο), στοιχείο ενδεικτικό για τους δεσμούς που έχει αποκτήσει η Οργάνωση με τη νέα γενιά στην πόλη, αλλά ενδεικτικό και για το κύρος που έχει το Φεστιβάλ της στη νέα γενιά. Μάλιστα, όπως, μας λέει η Κατερίνα Φλούδα, μέλος του Γραφείου Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ, «πολλά από τα παιδιά που ήρθαν στη συνάντηση δεν είχαν ξανασυμμετάσχει σε Φεστιβάλ κι όμως ήταν έτοιμοι να μιλήσουν γι' αυτό».

Από τη συζήτηση αναδείχτηκε ένας πλούσιος προβληματισμός των νέων δημιουργών για το πώς θα μπορέσει να αναδειχτεί περισσότερο η ερασιτεχνική δημιουργία. Τόνισαν ότι το Φεστιβάλ θα πρέπει να επικεντρώνεται σ' αυτή και μέσω αυτής να προσεγγίζει τους νέους. Ταυτόχρονα, αναφέρθηκαν τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι που ασχολούνται με την τέχνη, στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν και να εκφραστούν, η έλλειψη κατάλληλων μέσων και χώρων.

Η συζήτηση, πέρα από το κεντρικό Φεστιβάλ, στάθηκε ιδιαίτερα και στις προφεστιβαλικές εκδηλώσεις που πραγματοποιεί η ΚΝΕ στη διάρκεια του καλοκαιριού και που φέτος στο νομό των Ιωαννίνων αναμένεται να φτάσουν τις δεκαπέντε. Οι νέοι καλλιτέχνες εξέφρασαν τη διάθεσή τους να συμμετέχουν ενεργά σ' αυτές τις εκδηλώσεις και μέσα από αυτή τη συνάντηση δημιουργήθηκαν τρεις ομάδες νέων καλλιτεχνών που θα ξανασυναντηθούν για να οργανώσουν καλύτερα τις προτάσεις και τη δουλιά τους.

«Τα αποτελέσματα ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας», είπε η Κ. Φλούδα, σχολιάζοντας την πρωτοβουλία της Οργάνωσης και πρόσθεσε ότι «αυτά τα παιδιά αναζητούν μια διέξοδο για να προβάλουν αυτό που κάνουν και το Φεστιβάλ είναι η καλύτερη ευκαιρία για κάτι τέτοιο». Εμείς δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε: Καλή συνέχεια!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προς την κορύφωση της μεγάλης γιορτής της νεολαίας (2008-08-24 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις της ΚΝΕ (2002-06-15 00:00:00.0)
Στις 14-16 του Σεπτέμβρη στη Νέα Παραλία (2001-08-21 00:00:00.0)
Βήμα προβολής της ερασιτεχνικής δημιουργίας (2001-07-13 00:00:00.0)
Πανελλαδική συνάντηση νέων καλλιτεχνών (2001-05-24 00:00:00.0)
Μεγάλη καλλιτεχνική γιορτή (1999-08-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ