Τρίτη 29 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΠΑΙΔΕΙΑ
11ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΦΕΑΠΘ
Φοιτητές ενεργά στους αγώνες

Την απόφαση να συνεχίσουν τον αγώνα για να καταδικαστεί στην πράξη ο νόμος για τη δήθεν ανωτατοποίηση των ΤΕΙ, διατύπωσε το 11ο Πανσπουδαστικό Συνέδριο της Φοιτητικής Ενωσης ΑΠΘ (ΦΕΑΠΘ), εκφράζοντας τις διαθέσεις των φοιτητών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Οι εργασίες του 11ου Πανσπουδαστικού Συνεδρίου της ΦΕΑΠΘ ολοκληρώθηκαν το Σάββατο και μέσα από ψήφισμα που υιοθετήθηκε από την πλειοψηφία των συνέδρων, φάνηκε καθαρά η διάθεση των φοιτητών να λειτουργήσουν ως ενεργά μέλη - πολίτες της κοινωνίας, παρεμβαίνοντας σε όλα τα ζητήματα που αφορούν τη νέα γενιά και γενικότερα το λαό και το μέλλον του τόπου. Το συνέδριο της ΦΕΑΠΘ, λοιπόν, καταγγέλλει τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην περιοχή, τη νέα επιχείρηση περιστολής δημοκρατικών ελευθεριών του λαού μέσω του «τρομονόμου», την πρόταση νόμου για τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών και εκφράζει την αλληλεγγύη του στους λαούς της Τουρκίας και της Παλαιστίνης.

Ειδικότερα για τη δημιουργία μισθοφορικού στρατού στη χώρα μας, οι φοιτητές σημειώνουν πως αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο στήριξης των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και επιδιώξεων στη Βαλκανική και δεν έχει καμία σχέση με την υπεράσπιση των συνόρων μας. Απαιτούν οριστική διακοπή της συμμετοχής ελληνικών δυνάμεων στο στρατό κατοχής, καμία διευκόλυνση στο ΝΑΤΟ - να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια, επιστροφή των δυνάμεων που βρίσκονται στο Κοσσυφοπέδιο, καμία αλλαγή των συνόρων και λένε όχι στο μισθοφορικό στρατό.

Καταδικάζουν την προσπάθεια της κυβέρνησης να βάλει στο «γύψο» δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες του λαού μέσω του νομοσχεδίου που προωθεί για την αντιμετώπιση δήθεν του οργανωμένου εγκλήματος και δηλώνουν πως θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας ενάντια στον «τρομονόμο» που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 31 Μάη στις 8μμ στην πλατεία Αριστοτέλους.

Καταγγέλλουν ως υποκριτικά τα όσα υποστηρίζονται από τους εμπνευστές της πρότασης νόμου για τη νομιμοποίηση της χρήσης ναρκωτικών ουσιών και δηλώνουν: «Η ΦΕΑΠΘ όχι μόνο καταδικάζει την εν λόγω πρόταση νόμου, όχι απλά απαιτεί τη στήριξη των θεραπευτικών μονάδων και καλύτερη ενημέρωση, αλλά εντείνει ακόμη περισσότερο την πάλη της μαζί με τους εργαζόμενους και το λαό ενάντια στην πολιτική που γεννάει τέτοιες προτάσεις, ενάντια στην ΕΕ και την πλουτοκρατία που θέλουν ναρκωμένες και υποτακτικές συνειδήσεις». Τέλος το συνέδριο της ΦΕΑΠΘ πήρε θέση για την αναθεώρηση του άρθρου 24 του Συντάγματος, καταγγέλοντάς την ως καταστρεπτική και επιβαρυντική τόσο για τα δάση, όσο και για ολόκληρη την κοινωνία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ