Τρίτη 14 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ
Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες

Ο τοπικός κυβερνήτης του Χονγκ Κονγκ, Λεούνγκ Τσουν-Γινγκ, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί καθώς διαδηλωτές επανεμφανίστηκαν ξανά στους δρόμους της πόλης και δεν έλειψαν οι στιγμές έντασης με την αστυνομία.

Σε συνέντευξή του, ο Γινγκ δήλωσε ότι οι καταλήψεις σημείων της πόλης δεν μπορεί να συνεχιστούν επ' αόριστον και έκανε λόγο για ένα «κίνημα» που πλέον «είναι εκτός ελέγχου». Πρόσθεσε ότι η αστυνομία θα συνεχίσει να προσπαθεί να πείσει τους διαδηλωτές να εγκαταλείψουν τους δρόμους και θα αποφύγει τη χρήση βίας, αν αυτό είναι δυνατό.

Την ίδια στιγμή, ένας από τους φερόμενους ως ηγέτες του λεγόμενου κινήματος «Occupy Central», ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Φοιτητών του Χονγκ Κονγκ, Λέστερ Σουμ, δήλωσε ότι έστειλε ανοιχτή επιστολή στον Κινέζο Πρόεδρο, Σι Τζινπίνγκ, για να του δείξει ότι οι διαδηλώσεις είναι «ένα ειρηνικό, δημοκρατικό κίνημα» και όχι επαναστατικό. Στην επιστολή αναφέρεται ότι αίτημα είναι «ένα δημοκρατικό σύστημα που θα προσφέρει ίσα δικαιώματα», αλλά και «τα προβλήματα του Χονγκ Κονγκ να επιλύονται στο Χονγκ Κονγκ» χωρίς την παρέμβαση του Πεκίνου. «Το κίνημα "Occupy Central" σήμερα στο Χονγκ Κονγκ σίγουρα δεν είναι (...) μια επανάσταση, αλλά μάλλον ένα κίνημα για τη δημοκρατία».

Στο μεταξύ, νέα ένταση προκλήθηκε όταν ομάδες ατόμων προσπάθησαν να απομακρύνουν τα οδοφράγματα που έχουν στήσει οι διαδηλωτές, δηλώνοντας ότι οι κινητοποιήσεις τους έχουν πλήξει οικονομικά. Αντίστοιχα επεισόδια σημειώθηκαν και πριν από μια βδομάδα, με τους διαδηλωτές να καταγγέλλουν την αστυνομία ότι έμεινε απλά θεατής ενώ αυτοί δέχονταν επιθέσεις από μασκοφόρους που ανάμεσά τους υπήρχαν και μέλη της κινεζικής μαφίας.

Αγνωστο παραμένει τι θα γίνει με το ενδεχόμενο διαπραγμάτευσης διαδηλωτών - τοπικών αρχών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διευρύνεται η διεθνής ανησυχία για το νομοσχέδιο (2019-06-13 00:00:00.0)
Πιθανή συνάντηση την επόμενη βδομάδα (2014-10-18 00:00:00.0)
Σημάδια αναζωπύρωσης της αντιπαράθεσης (2014-10-11 00:00:00.0)
Αύριο η συνάντηση με εκπροσώπους των διαδηλωτών (2014-10-09 00:00:00.0)
Ανησυχία επιχειρηματιών για τις «μεταρρυθμίσεις» (2014-10-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ