Πέμπτη 7 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αγωνιστικός ξεσηκωμός στα νοσοκομεία

Προασπίζονται το δημόσιο χαρακτήρα της Υγείας-Πρόνοιας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή συγκέντρωση στον «Αγιο Σάββα»
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή συγκέντρωση στον «Αγιο Σάββα»
Στους δρόμους του αγώνα για την προάσπιση της δημόσιας Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Ασφάλισης, αλλά και για αξιοπρεπείς μισθούς και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας βρίσκονται οι γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και στα ιδρύματα Πρόνοιας.

Χτες, κατά τη διάρκεια των 3ωρων στάσεων εργασίας (8-11 π.μ.), που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι και αύριο Παρασκευή 8.6.2001, οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις, συμβολικό κλείσιμο οδικών κόμβων και μοίρασαν ενημερωτικό υλικό στους πολίτες.

Στην οδό Κηφισίας, στην οδό Αλεξάνδρας, έξω από τον «Αγιο Σάββα» και στην οδό Μεσογείων έξω από το Κρατικό Νοσοκομείο της Αθήνας, εργαζόμενοι με πανό και συνθήματα διατράνωσαν την αποφασιστικότητά τους να αντισταθούν στα ανθυγιεινά αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης, αλλά και ενημέρωσαν τους πολίτες για τις συνέπειες των μέτρων της κυβέρνησης στην παρεχόμενη περίθαλψη.

Οι εργαζόμενοι έχουν προγραμματίσει για σήμερα νέες συγκεντρώσεις στην οδό Κηφισίας στο ύψος του Αμαρουσίου, στη λεωφόρο Μεσογείων στον κόμβο της Κατεχάκη, στη Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της πλατείας Μαβίλη, στη λεωφόρο Καβάλας στο ύψος του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ) και στη λεωφόρο Αλεξάνδρας έξω από τον «Αγιο Σάββα». Επίσης, αύριο, Παρασκευή, στις 9.30 π.μ. τα ΔΣ των σωματείων των νοσοκομείων και ιδρυμάτων Πρόνοιας θα ενημερώσουν τους πολίτες στον κόμβο των Αμπελοκήπων.

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων θα κορυφωθούν, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει αποφασίσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ, με την 7ωρη πανελλαδική στάση εργασίας (9 π.μ.-4 μ.μ.) που έχει εξαγγείλει η ΠΟΕΔΗΝ για τις 13 του Ιούνη.

Την ίδια μέρα θα γίνει στην Αθήνα στις 10 π.μ. συγκέντρωση στην πλατεία Μαβίλη και πορεία στα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών, Οικονομικών και Υγείας. Στη Θεσσαλονίκη θα γίνει συγκέντρωση στις 10 π.μ. στην Καμάρα και πορεία στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Στην υπόλοιπη Ελλάδα θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις στις έδρες των ΠΕΣΥ.

Απεργιακές κινητοποιήσεις με το ίδιο πρόγραμμα και συμμετοχή στις συγκεντρώσεις της ΠΟΕΔΗΝ αποφάσισαν ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προσωπικού Εθνικού Οργανισμού Πρόνοιας και οι εργαζόμενοι του ΠΙΚΠΑ.

Στάση εργασίας από την ΕΙΝΑΠ

Τετράωρη στάση εργασίας, από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ., πραγματοποίησαν χτες και οι γιατροί της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας -Πειραιά (ΕΙΝΑΠ). Κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας και επέδωσε ψήφισμα στο υπουργείο Οικονομικών, για τη βαριά και άδικη φορολόγηση των εφημεριών αλλά και για τα κονδύλια που διατίθενται και τα οποία δεν εξασφαλίζουν ασφαλή προγράμματα εφημεριών.

Η ΕΙΝΑΠ έχει εξαγγείλει επίσης 6ωρη στάση εργασίας (8 π.μ.-2 μ.μ.) για την Τετάρτη 13 του Ιούνη και συμμετοχή στην πανυγειονομική συγκέντρωση και πορεία.

Το Ασφαλιστικό θα είναι ένα από τα κεντρικά θέματα, που θα απασχολήσει την εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση της ΕΙΝΑΠ που γίνεται σήμερα Πέμπτη 7.6.2001, στις 12.30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου «Σωτηρία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ