Πέμπτη 7 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΚΗ «ΑΪΡΟΝ ΑΝΤΩΝΗΣ»
Επιδιώκουν παραγραφή του εγκλήματος

Δικολαβικά τεχνάσματα για να κριθούν μόνοι ένοχοι οι 24 νεκροί του ναυαγίου και να βγει καθαρό ...το ΠΑΣΟΚ και οι εφοπλιστές του

«Λάδι» προσπαθούν να βγάλουν - με δικολαβικά τεχνάσματα - τους εφοπλιστές και τον «Ελληνικό Νηογνώμονα», οι δικηγόροι τους - μέλη της «αφρόκρεμας» των δικηγόρων του ΠΑΣΟΚ. Στο Εφετείο Πειραιά, από τη Δευτέρα, άρχισε η νέα φάση της δίκης για το πολύνεκρο ναυάγιο του σάπιου φορτηγού πλοίου «ΑΪΡΟΝ ΑΝΤΩΝΗΣ».

Το πλοίο αυτό, στις 3 Σεπτέμβρη 1994, βούλιαξε στη μέση του Ατλαντικού Ωκεανού με ήπιες καιρικές συνθήκες, γιατί το «πρόδωσαν» οι σάπιες λαμαρίνες του. Το καράβι, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν έρθει στο φως, βρέθηκε στον πάτο του ωκεανού σε χρόνο ρεκόρ μαζί με το 24μελές πλήρωμα του και τα ...πιστοποιητικά αξιοπλοΐας που του είχε εκδώσει ο «Ελληνικός Νηογνώμονας», για να διευκολύνει τους τρεις πλοιοκτήτες αδερφούς Ηλιόπουλους.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά, μετά από δίκη 60 και πλέον ημερών, τον περασμένο Φλεβάρη, έκρινε ως υπεύθυνους για το ναυάγιο, τον έναν από τους τρεις πλοιοκτήτες τον Αντώνη Ηλιόπουλο και τον τότε γενικό τεχνικό διευθυντή και σήμερα γενικό διευθυντή του «Ελληνικού Νηογνώμονα» Διονύση Μελισσηνό.

Οι δικηγόροι των κατηγορουμένων κατέθεσαν ένα σωρό ενστάσεις, ορισμένες από τις οποίες είχαν απορριφθεί πρωτόδικα, δηλ. από το Πλημμελειοδικείο και αφορούσαν τη μη αρμοδιότητα των ελληνικών δικαστηρίων να εκδικάσουν την υπόθεση, με τον ισχυρισμό ότι το ναυάγιο έγινε στο εξωτερικό. Συνολικά, όλες οι ενστάσεις που κατατέθηκαν από τους δικηγόρους υπεράσπισης έχουν ως σκοπό να βγάλουν άκυρο το κατηγορητήριο, να παραγραφεί η υπόθεση, με συνέπεια να πάψει η ποινική δίωξη. Η απόφαση επί των ενστάσεων του δικαστηρίου αναμένεται σήμερα στις 12 το μεσημέρι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ