Πέμπτη 7 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΣΟΦΤΕΞ»
Αποφασισμένοι να συνεχίσουν κόντρα στην τρομοκρατία

Στα δικαστήρια σέρνονται σήμερα οι απεργοί από την πολυεθνική που άρχισε ήδη τη διάλυση της εταιρίας

Εξω από την πύλη του εργοστασίου στο Βοτανικό χτες
Εξω από την πύλη του εργοστασίου στο Βοτανικό χτες
Εξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων συνεχίζουν σήμερα τις κινητοποιήσεις τους, προσθέτοντας ένα νέο αίτημα, ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία, οι εργαζόμενοι της «ΣΟΦΤΕΞ» που κάνουν τη δεύτερη κατά σειρά 24ωρη απεργία, μετά την προσφυγή της πολυεθνικής κοινοπραξίας στα δικαστήρια για να βγάλει τον αγώνα τους παράνομο και καταχρηστικό! Τα αιτήματα των απεργών για την άρση των 12 νέων απολύσεων και για την καταγγελία της σύμβασης πώλησης της εταιρίας, «ενόχλησαν» την πολυεθνική που βιάζεται ως φαίνεται να διαλύσει τη «ΣΟΦΤΕΞ». Ο «δρόμος των απεργιών» και η καθημερινή συνεπής αγωνιστική στάση των εργαζομένων τούς «ανησύχησαν» και κατέφυγαν στη γνωστή και συνηθισμένη πια μέθοδο της τρομοκρατίας με την ποινικοποίηση των αγώνων!

Για του «λόγου του αληθές», από τη Δευτέρα με την πρώτη 24ωρη, οι εργαζόμενοι, μέρα με τη μέρα, κλιμακώνουν τον αγώνα τους. Την Τρίτη έκαναν 4ωρη στάση εργασίας και πορεία στο υπουργείο. Χτες και σήμερα 24ωρες, την Παρασκευή θα κάνουν 2ωρη στάση και τη Δευτέρα 11 του μήνα, έκτακτη Γενική Συνέλευση.

Μετά την παραλαβή, από τον δικαστικό κλητήρα, της «απάντησης» της εργοδοσίας στα αιτήματα των εργαζομένων, ο Χρ. Κατσούλιας, αντιπρόεδρος του Σωματείου της «ΣΟΦΤΕΞ», δήλωσε στο «Ρ»: «Θέλουμε να καταγγείλουμε την εργοδοσία που προσπαθεί να νομιμοποιήσει τη διάλυση της εταιρίας και τις απολύσεις των εργαζομένων, προσπαθώντας να ποινικοποιήσει το δίκαιο αγώνα μας. Επιπλέον, προειδοποιούμε εργοδοσία και κυβέρνηση που έχει την ευθύνη, ότι οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να σταματήσουν να υπερασπίζονται την ύπαρξη της μεγαλύτερης χαρτοβιομηχανίας, την ύπαρξη της δουλιάς τους και παραπέρα την ίδια τους τη ζωή».

Στη Δράμα

Ανάστατοι είναι ξανά οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της «ΣΟΦΤΕΞ» στη Δράμα και η κοινωνία της πόλης από τις 12 νέες απολύσεις εργαζομένων στις οποίες προχώρησε η διοίκηση της επιχείρησης την περασμένη βδομάδα, με τη δικαιολογία ότι κλείνει το συγκεκριμένο τμήμα και οι δραστηριότητές του μεταφέρονται σε άλλη ιδιωτική εταιρία.

Αντιδρώντας στις νέες απολύσεις οι εργαζόμενοι προχώρησαν την Τρίτη σε στάση εργασίας και έκλεισαν για μία περίπου ώρα τον δρόμο Δράμας - Θεσσαλονίκης. Σήμερα εξάλλου θα πραγματοποιηθεί στο εργοστάσιο συνέλευση των εργαζόμενων και θα γίνει ενημέρωση από συνδικαλιστικά στελέχη των δύο σωματείων. Θα καθοριστεί πρόγραμμα εργατικών κινητοποιήσεων, που όπως βεβαιώνουν οι συνδικαλιστές πρόκειται για δυναμικές κινητοποιήσεις με καταλήψεις του εργοστασίου και άλλες μορφές αγώνα.

Ο πρόεδρος του ενός από τα δύο εργοστασιακά σωματεία, Χρήστος Βασιλειάδης, μας δήλωσε ότι όλες οι εξελίξεις τον τελευταίο καιρό επιβεβαιώνουν τη θέση του σωματείου ότι η κυβέρνηση έπρεπε να έχει ήδη καταγγείλει τη σύμβαση πώλησης της «ΣΟΦΤΕΞ» στους σημερινούς ιδιοκτήτες. «Η κυβέρνηση όμως δεν παίρνει κανένα μέτρο προς την κατεύθυνση αυτή και τα πράγματα οδηγούνται σε αδιέξοδο για τους εργαζόμενους».

Με την κατάσταση όπως έχει τώρα διαμορφωθεί μόνο η συντονισμένη δράση και η κλιμάκωση του αγώνα των ίδιων των εργαζόμενων μπορεί να έχει αποτελέσματα, είναι η άποψη που ακούγεται ολοένα και πιο έντονα στους κόλπους του συνδικαλιστικού κινήματος της πόλης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κουρελιάζουν το κατάπτυστο φιρμάνι (2006-01-03 00:00:00.0)
Αγωνιστική απάντηση στις νέες απολύσεις (2004-09-21 00:00:00.0)
Απολύσεις και με όρους «αριστερού» ΠΑΣΟΚ (2002-05-24 00:00:00.0)
Οι εργαζόμενοι επιμένουν αγωνιστικά (2001-06-23 00:00:00.0)
Καθολική συμμετοχή στην απεργία (2000-05-23 00:00:00.0)
Με απολύσεις "στρώνεται" η ιδιωτικοποίηση (1997-01-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ