Πέμπτη 7 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Είπαν «όχι» στην αγωνιστική συνέχεια

Φιλότιμες προσπάθειες κατέβαλαν οι παρατάξεις ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ και «Αυτόνομη Παρέμβαση» για την αποκλιμάκωση των εργατικών κινητοποιήσεων και τη σιωπηρή αποδοχή της διαδικασίας του «διαλόγου»-απάτη στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Η πλειοψηφία της διοίκησης καταψήφισε την πρόταση της «Εργατικής Ενότητας» για κήρυξη 24ωρης απεργίας μέσα στον Ιούνη και υιοθέτησε την πρόταση «κατάθεσης των όπλων», της αδράνειας και αναμονής, που παρουσίασε η παράταξη της ΠΑΣΚΕ, διά στόματος προέδρου του ΕΚΘ, Ν. Γιαννόπουλου.

Με τη στάση τους αυτή και την αγαστή μεταξύ τους συνεργασία οι τρεις παρατάξεις αποδείχνονται για άλλη μια φορά κυματοθραύστες των αγωνιστικών διαθέσεων των εργαζομένων και συνεργοί στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα κυβερνητικά επιτελεία και οι ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ για το «πάγωμα» των αγωνιστικών κινητοποιήσεων και τη ρυμούλκηση του συνδικαλιστικού κινήματος στις αίθουσες του «διαλόγου», μέσα απ' τον οποίο η κυβέρνηση αναμένει να προωθήσει τα αντιλαϊκά μέτρα που υποχρεώθηκε να «παγώσει» προσωρινά λόγω της γενικής κατακραυγής που εκδηλώθηκε με τις μεγαλειώδεις εργατικές κινητοποιήσεις για το Ασφαλιστικό.

Η συζήτηση, που έγινε με θέμα «τα συμπεράσματα από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις για τη διαμόρφωση αγωνιστικού προγράμματος για το Ασφαλιστικό», κατέδειξε ότι διαφορετικά κατανοούν τα μηνύματα των κινητοποιήσεων αυτών οι παρατάξεις του ταξικού συνδικαλισμού και του συνδικαλισμού που κινείται μέσα στα πλαίσια της κυρίαρχης πολιτικής.

Η «Εργατική Ενότητα», παράταξη που στηρίζει το ΠΑΜΕ, κατέθεσε ότι τρία βασικά συμπεράσματα βγαίνουν από το μήνα των μεγάλων εργατικών κινητοποιήσεων: Η διεκδίκηση λύσεων προς όφελος των εργαζομένων, για την ικανοποίηση σύγχρονων αναγκών. Καμία συμμετοχή στα παζάρια των «κοινωνικών διαλόγων». Κλιμάκωση και αντεπίθεση με νέες κινητοποιήσεις και πολύμορφες δραστηριότητες.

Στα πλαίσια αυτά η «Εργατική Ενότητα» πρότεινε να καταδικαστεί η στάση των πλειοψηφιών των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ γιατί περιφρόνησαν κατάφωρα το μήνυμα των συγκλονιστικών κινητοποιήσεων και επανέρχονται στον επικίνδυνο για τους εργαζόμενους δρόμο των στημένων διαλόγων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζουμε πιο δυνατά, για Εργατικό Κέντρο υπερασπιστή των εργαζομένων και όχι των εργοδοτών (2018-11-13 00:00:00.0)
Αμεση αποχώρηση από το «διάλογο» και απεργία (2002-03-15 00:00:00.0)
Χωρίς εισήγηση της ΕΕ συνεδριάζει το ΓΣ της ΑΔΕΔΥ (1997-11-27 00:00:00.0)
Το χρονικό μιας προαποφασισμένης ..."συναίνεσης" (1997-11-09 00:00:00.0)
Αναγκαία η αλλαγή πορείας (1997-05-29 00:00:00.0)
ΕΛΙΓΜΟΙ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ (1997-04-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ