Τρίτη 16 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ
Καταπλακώθηκε ολόκληρο χωριό

Από τις εργασίες ανεύρεσης επιζώντων
Από τις εργασίες ανεύρεσης επιζώντων
ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-

Ενα ολόκληρο χωριό (το Τζέμπλουνγκ) καταπλακώθηκε στην κεντρική Ιάβα, περίπου 450 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Τζακάρτα της Ινδονησίας, μετά από κατολίσθηση.

Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, ο απολογισμός ήταν 32 νεκροί και 76 ακόμα άτομα αγνοούνταν.

Η κατολίσθηση έγινε την Παρασκευή (αργά ώρα Ελλάδας). Ολο σχεδόν το Σαββατοκύριακο οι εργασίες ανεύρεσης - εντοπισμού των αγνοουμένων γινόταν να γυμνά χέρια και μόλις χτες - σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία - οι διασώστες μπόρεσαν να έχουν στη διάθεσή τους ειδικό εξοπλισμό εντοπισμού και άλλα εργαλεία.

Οπως έγινε γνωστό, 15 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, από τους οποίους 11 είναι σε σοβαρή κατάσταση και πάνω από 500 άτομα μεταφέρθηκαν σε προσωρινά καταλύματα.

Αυτά συμβαίνουν σε μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη οικονομία, μέλος του «G-20» που τα τελευταία χρόνια συγκεντρώνει το ενδιαφέρον όλο και περισσότερων επενδυτών και - κατά πολλούς - είναι μια από τις πολλά υποσχόμενες χώρες σε Ασία αλλά και όλο τον κόσμο. Φυσικά, ο φτωχός λαός βιώνει την καπιταλιστική βαρβαρότητα πάνω στην οποία εδράζονται τα κέρδη των λίγων, που βεβαίως μέτρα προστασίας από πλημμύρες είναι ...πολυτέλεια, γι' αυτό σε πολλές περιπτώσεις θάβονται στην κυριολεξία ολόκληρα χωριά, μετά από ισχυρές βροχοπτώσεις και τους τοπικούς τυφώνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ