Σάββατο 20 Δεκέμβρη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
«Καρποί» της νέας «σοδειάς»

«Δεκέμβρης του '44 - Κρίσιμη ταξική σύγκρουση», Συλλογικό - Επιμέλεια: Τμήμα Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ: Βιβλίο που δείχνει ότι η λαϊκή ένοπλη πάλη τον Δεκέμβρη υπήρξε ένα μοναδικό φαινόμενο σε όλη την καπιταλιστική Ευρώπη, όπως και ο αγώνας του ΔΣΕ που ακολούθησε.

«Οι Ανατολικές Συνοικίες τον Δεκέμβρη του 1944»: Εκδοση της 6ης Αχτίδας της ΚΟΑ που πρωτοκυκλοφόρησε το 1945 και επανεκδόθηκε από τη «ΣΕ».

«Ποιος βοήθησε τον Χίτλερ», του Ιβάν Μιχαήλοβιτς Μάισκι: Ο πρώην πρεσβευτής της ΕΣΣΔ στη Βρετανία αποκαθιστά την ιστορική αλήθεια για το ρόλο της Σοβιετικής Ενωσης στην υπόθεση του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, αναδεικνύει το ρόλο των Αγγλίας, Γαλλίας και ΗΠΑ απέναντι στην ΕΣΣΔ.

«Το υγειονομικό του ΔΣΕ», του Νώντα Σακελλαρίου: Βιβλίο ντοκουμέντο για την οργάνωση της βοήθειας προς τους τραυματισμένους μαχητές με υποτυπώδη μέσα, αναδεικνύει το ρόλο του επιστήμονα στην υπηρεσία του λαού.

«Το αστικό πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα (1950 - 1967)», του Μάκη Μαΐλη: Ιστορική μελέτη του πολιτικού συστήματος τη συγκεκριμένη περίοδο, με πολλά κοινά στοιχεία ανάμεσα στο παρελθόν και την τρέχουσα πολιτική κατάσταση.

«Ο Λένιν τον Οκτώβρη», του Λάζλο Γκιούρκο: Βιβλίο που αναδεικνύει τη μεγάλη συμβολή του Λένιν και του κόμματος των μπολσεβίκων στη νίκη της Οχτωβριανής Επανάστασης.

Απαντα Στάλιν, 9ος τόμος: Περιέχει τα έργα που γράφτηκαν απ' το Δεκέμβρη του 1926 μέχρι τον Ιούλη του 1927, με κύριο χαρακτηριστικό τα ζητήματα θεωρίας και πράξης της σοσιαλιστικής εκβιομηχάνισης και της οικοδόμησης του σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ.

«Μπ. Μπρεχτ για τους σεισμούς που μέλλονται να 'ρθουν...»: Πρακτικά του επιστημονικού συνεδρίου που διοργάνωσε η ΚΕ του ΚΚΕ τον Απρίλη του 2013.


«Κοινωνική μεταρρύθμιση ή Επανάσταση», της Ρόζας Λούξεμπουργκ: Η συγγραφέας καταδεικνύει την αναγκαιότητα να κατακτήσει το γερμανικό προλεταριάτο την πολιτική εξουσία διά μέσου της σοσιαλιστικής επανάστασης.

«Κόμμα "παντός καιρού" - Ιδεολογική, πολιτική και οργανωτική ισχυροποίηση του ΚΚΕ»: Εκδοση της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ που καταδεικνύει το περιεχόμενο της πολιτικής δράσης, τα κριτήρια διαμόρφωσης των στόχων πάλης και τα κριτήρια αξιολόγησης της αποτελεσματικότητας των αγώνων για την οικοδόμηση της λαϊκής συμμαχίας.

«Ρεπορτάζ κάτω απ' την Κρεμάλα», του Γιούλιους Φούτσικ: Βιβλίο που γράφτηκε στη φυλακή και αποτυπώνει το νόημα της ζωής και το μέτρο της ευθύνης του κάθε ανθρώπου για την τύχη του κόσμου.

«Το χωράφι της μάνας», του Τζινγκίζ Αϊτμάτοφ: Επανέκδοση της πιο ιστορικής νουβέλας του συγγραφέα, που πρωτοτυπώθηκε απ' τη «ΣΕ» το 1973.

«Βιομηχανία Ν&Κ», του Βίλι Μπρέντελ: Γραμμένο από έναν συγγραφέα - τορναδόρο στο επάγγελμα, στα τέλη της δεκαετίας του '20 στο Αμβούργο, το βιβλίο δείχνει τον πολιτικό αγώνα για να αποκτηθεί η ταξική συνείδηση των εργατών μέσα στο εργοστάσιο.



Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ