Σάββατο 20 Δεκέμβρη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι καταθέσεις του Π. Χαϊκάλη

Μετά τις δημόσιες καταγγελίες του Π. Χαϊκάλη για προσπάθεια εξαγοράς του, η Εισαγγελία «ενεργοποιήθηκε» και επιβεβαίωσε ότι ο βουλευτής των ΑΝΕΛ έκανε «εκτενείς καταγγελίες» στον εισαγγελέα, δίνοντας «εκτενή κατάθεση και παραδίδοντας υλικό». Πλην, όμως, σημειώνει πως, από τη μέχρι στιγμής εισαγγελική έρευνα, δεν επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες.

Παράλληλα, με την ιδιότητα του υπόπτου για την τέλεση αξιόποινης πράξης αναμένονταν να κληθεί χτες από τον εισαγγελέα, Π. Παναγιωτόπουλο, το πρόσωπο που κατήγγειλε ο Π. Χαϊκάλης.

Να σημειωθεί ότι ο βουλευτής των ΑΝΕΛ πέρασε για πρώτη φορά στις 6/12 το κατώφλι του Π. Παναγιωτόπουλου, ο οποίος χειρίζεται την έρευνα για την υπόθεση του αποκαλούμενου «κουμπαρά». Είχε προηγηθεί συνάντηση με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών, Ισ. Ντογιάκο, συνοδευόμενος και από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Π. Καμμένο, για να τον ενημερώσουν ότι υπήρξε απόπειρα δωροδοκίας για να ψηφίσει ΠτΔ. Εκεί κατέθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, βίντεο και ηχητικό υλικό χωρίς να κατονομάσει το επίμαχο πρόσωπο. Στις 12/12 επανήλθε στον εισαγγελέα με νέο ηχητικό υλικό, χωρίς και πάλι να αποκαλύψει το πρόσωπο που είχε καταγράψει. Την περασμένη Παρασκευή ο φάκελος της υπόθεσης έφυγε από το Εφετείο προς την Ασφάλεια με εντολή εισαγγελέα, για να διαπιστωθεί αν το οπτικοακουστικό υλικό είναι γνήσιο ή προϊόν συρραφής, καθώς και αν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις και μάλιστα στο πλαίσιο του Αυτοφώρου.

Την ίδια ημέρα, ο Π. Χαϊκάλης έδωσε την πρώτη του κατάθεση στην Ασφάλεια. Ακολουθεί και δεύτερη, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, πριν από δυο ή τρία εικοσιτετράωρα, στην οποία φέρεται να αποκαλύπτει το όνομα του ατόμου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ