Σάββατο 20 Δεκέμβρη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ
Αποφασιστική στήριξη του ΚΚΕ για να ανοίξει ο δρόμος για τη μόνη φιλολαϊκή λύση

Σε συγκέντρωση στο Περιστέρι μίλησε χτες το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Σε συγκέντρωση, στο ΚΥΒΕ Περιστερίου, μίλησε χτες ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στα πλαίσια της πολύμορφης δράσης - παρέμβασης της ΚΟ Αττικής στις πολιτικές εξελίξεις.

Μεταξύ άλλων τόνισε: «Το ΚΚΕ καλεί τον εργαζόμενο λαό, τη νεολαία, να κλείσουν τα αυτιά στις σειρήνες του εκβιασμού και του εκφοβισμού, του αποπροσανατολισμού, με αφορμή τις διαδικασίες για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας (...) Είτε βγει ΠτΔ στις 29 του μήνα είτε δε βγει και πάμε για εκλογές, όποιος και να βγει τώρα ή μετά τις εκλογές, την ίδια δουλειά θα κάνει. Θα υπογράφει τις αντιλαϊκές αποφάσεις και τα μέτρα. Θα είναι εγγυητής της συνεννόησης και της σταθερότητας ανάμεσα στις δυνάμεις του συστήματος, εγγυητής της πορείας της χώρας μέσα στον ευρωμονόδρομο

(...) Οι αλληλοκατηγορίες ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, για το ποιος αποσταθεροποιεί την οικονομία της χώρας, αποτελούν κριτήριο, γιατί στην πραγματικότητα δίνουν εξετάσεις στην πλουτοκρατία, στο κεφάλαιο, στην ΕΕ ότι θα εξυπηρετήσουν απαρέγκλιτα τα συμφέροντά τους. Θα συνεχίσουν την επίθεση, τα αντιλαϊκά μέτρα για να εξασφαλιστεί η κερδοφορία και η μακροημέρευση των μονοπωλιακών ομίλων».

Σε ό,τι αφορά τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ο Κ. Παρασκευάς επεσήμανε ότι, έχοντας καταδικαστεί στη συνείδηση πλατιών λαϊκών στρωμάτων που τα οδήγησαν στη φτώχεια, «τώρα ένα όπλο τους μένει, η τρομοκράτηση και η παραπλάνηση των θυμάτων της πολιτικής τους, η καλλιέργεια του φόβου ότι θα επιστρέψουμε στην αρχή της κρίσης και σε ανάλογα μέτρα και η καλλιέργεια της ψεύτικης ελπίδας της ανάκαμψης και της απόκρυψης ότι στα σκαριά υπάρχουν νέα αντεργατικά μέτρα για άμεση εφαρμογή».

«Ο εργαζόμενος λαός», πρόσθεσε, «έχει μεγάλη και πικρή πείρα και από ανέξοδες υποσχέσεις. Κριτήριο δεν είναι οι υποσχέσεις. Κριτήριο για κάθε δύναμη είναι οι θέσεις της στα κρίσιμα ζητήματα που καθορίζουν την πολιτική της. Αυτά τα κριτήρια αφορούν και το ΣΥΡΙΖΑ, που πρέπει να κατανοείται όπως πραγματικά είναι και όχι όπως θέλει να φαίνεται ή όπως δηλώνει (...) Ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί την αναγνώριση της αστικής τάξης, ότι αποτελεί καλύτερο εγγυητή για τη συνέχιση της πορείας μέσα στην ΕΕ. Δηλώνει ότι θα εξασφαλίσει καλύτερα την εθνική συνεννόηση στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής. Οτι δε θα αμφισβητήσει και θα τηρήσει τις διεθνείς υποχρεώσεις που απορρέουν από τις συμφωνίες της Ελλάδας με την ΕΕ».

«Η ουσία των προεκλογικών εξαγγελιών», τόνισε, «είναι ότι πρόκειται για εξαγγελίες που ακόμα και αν πραγματοποιηθούν (που δε θα πραγματοποιηθούν) δεν αλλάζουν τη θέση της εργατικής τάξης, δεν ανταποκρίνονται ούτε στο ελάχιστο στις ανάγκες της εργατικής - λαϊκής οικογένειας. Ουσιαστικά πρόκειται για εξαγγελίες που αναγνωρίζουν τη μονιμοποίηση της φτώχειας και της ανεργίας».

Ολες μας τις δυνάμεις για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, για τη Λαϊκή Συμμαχία

Καλώντας σε δράση για αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ, ο Κ. Παρασκευάς σημείωσε: «Απευθυνόμαστε στους οπαδούς, στους ψηφοφόρους του ΚΚΕ. Ούτε ώρα χαμένη. Πρέπει να κάνουμε τη νύχτα μέρα, να φτάσει η φωνή και το μήνυμα του ΚΚΕ παντού. Μια και μόνο μια εγγύηση υπάρχει, το ΚΚΕ, με την 96χρονη ηρωική του διαδρομή.

Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε κάτω από καμιά πίεση, κάτω από κανέναν εκβιασμό, μπροστά σε καμιά αυταπάτη. Εγγύηση αποτελεί η πείρα και το πρόγραμμα του ΚΚΕ. Γιατί πιστεύουμε ότι η λαϊκή πάλη μπορεί να κάνει και θα κάνει δυνατό αυτό που φαίνεται σήμερα αδύνατο.

Δεν πρόκειται το ΚΚΕ να βάλει πλάτη για να ξεπεράσει την κρίση της η αστική τάξη σε βάρος του λαού, συμμετέχοντας σε κυβερνητική διαχείριση. Γιατί κάτι τέτοιο δε θα ήταν απλά μια ασυνέπεια. Θα έδειχνε ότι το ΚΚΕ δεν έχει βγάλει κανένα συμπέρασμα για το πού οδήγησαν αυτές οι επιλογές τα κομμουνιστικά κόμματα στη Γαλλία, στην Ιταλία, κ.α. Για το τι έγινε στην Κύπρο. Κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει, γιατί το ΚΚΕ έχει βγάλει συμπεράσματα από την πείρα και την Ιστορία.

Να ανασυνταχθεί το λαϊκό κίνημα, να συγκροτηθεί και να δυναμώσει η Λαϊκή Συμμαχία. Να ανοίξει ο δρόμος για λύση υπέρ του λαού, για αποδέσμευση από την ΕΕ, την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, με την εργατική τάξη, το λαό στο τιμόνι της εξουσίας.

Γι' αυτήν την προοπτική το ΚΚΕ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις.

Γι' αυτήν τη προοπτική, που ανταποκρίνεται στα άμεσα και μακροπρόθεσμα συμφέροντα του λαού, θα πρέπει να στηριχτεί αποφασιστικά το ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ