Τετάρτη 13 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Μύκονος και CIA...

Σε μια από τις ιστοσελίδες της CIA στο Ιντερνετ, που αναφέρεται στην Ελλάδα, επισημαίνεται: «Ο τόπος που γεννήθηκε η δημοκρατία και η φιλοσοφία τρέφει ακόμα κομμουνιστές και αναρχικούς». Προφανής ο απαξιωτικός χαρακτήρας της επισήμανσης και πρόδηλη η θλίψη των δημοκρατών φιλοσόφων της CIA. Θλίβονται και δικαίως για το κατάντημα της σύγχρονης Ελλάδας, αλλά ας μην μας αδικούν κιόλας. Διότι στη χώρα μας δεν υπάρχουν μόνο οι κομμουνιστές, που διάκεινται εχθρικά προς τις ΗΠΑ και τη «Νέα Τάξη», αλλά και πάρα πολλοί άλλοι, πρόθυμοι ν' ανταποκριθούν στις σύγχρονες ανάγκες του διεθνούς «αντιτρομοκρατικού αγώνα», που διεξάγεται, υπό την ηγεσία των Αμερικανών, για τη σωτηρία της ανθρωπότητας. Αλλωστε, μόλις προχτές, η ελληνική Βουλή - με τη θλιβερή απουσία των κομμουνιστών - ψήφισε το σχετικό αντιτρομοκρατικό νόμο, ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί δεόντως για την εξάλειψη των, παντός είδους καταβολής και σύστασης, τρομοκρατών και ειδικά εκείνων που βρίσκονται στο Κομμουνιστικό Κόμμα και στην Αριστερά και δραστηριοποιούνται στο μαζικό κίνημα.

Αναγκαίες και ωφέλιμες οι δημόσιες επισημάνσεις της CIA, αφού ο καθένας αντιλαμβάνεται το μέγεθος του τρομοκρατικού κινδύνου, που απειλεί, άμεσα, την ανθρωπότητα και την αναγκαιότητα του αγώνα για την αντιμετώπισή του. Διαφωνώ, όμως, με το «μέσο», το οποίο επιλέχθηκε και χρησιμοποιείται για να διακοινωθούν οι φόβοι των Αμερικανών, σχετικά με την τρομοκρατία που προέρχεται από την Ελλάδα. Διότι, τώρα πια, που πρόσβαση στο Ιντερνετ έχουν πολλοί, μπορεί κάποιοι που θα διαβάσουν τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα να καταληφθούν από τρόμο κι άλλοι από εθνική ντροπή.

Φανταστείτε, λόγου χάρη, πώς θα νιώσουν οι δυο κόρες του Προέδρου Μπους, διαβάζοντας τη σχετική ιστοσελίδα. Γνωστού όντος ότι τα δυο κορίτσια φοβούνται πάρα πολύ τους τρομοκράτες - εκτός των άλλων κι επειδή η γιαγιά τους, ως «κυρία του Λευκού Οίκου» παλιότερα, αντί για παραμύθια με δράκους, έλεγε στις εγγονές της παραμύθια με κομμουνιστές - φοβάμαι ότι θα πανικοβληθούν και υπάρχει κίνδυνος να «το ρίξουν στο ποτό». Σκεφτείτε, επίσης, πόσο άβολα θα νιώσει ο Τζορτζ Στεφανόπουλος, ο οποίος, αυτό το διάστημα, κάνει διακοπές στη Μύκονο, με τη μέλλουσα συμβία του. Ως γνήσιο Ελληνόπουλο της Αμερικής, θα αισθανθεί εθνική ντροπή, που η Ελλάδα δεν «ξεπάστρεψε» όλους τους κομμουνιστές και μπορεί να οδηγηθεί ακόμα και στην «πρέζα» για να το ξεπεράσει.

Και μιας και αναφερθήκαμε στη Μύκονο και στην «πρέζα», οφείλω να σας εκμυστηρευτώ ότι θεωρώ αισχρές συκοφαντίες τα όσα, μ' αφορμή τη γνωστή υπόθεση, λέγονται και γράφονται σχετικά με τη Μύκονο και την «υψηλή κοινωνία». Κατ' αρχήν, η αναφορά σε «νησί των λικνιζομένων» και αποπροσανατολιστική είναι - αν «κουνιούνται» κάποιοι που πάνε εκεί, φταίνε οι ισχυροί αέρηδες που πνέουν - και, εν πολλοίς, ρατσιστική, καθότι «ο καθείς με τα γούστα του και μια σπιθαμή μακριά από τον κώλο μας». Το γεγονός, δε, ότι η «καλή κοινωνία» της Ελλάδας «ναρκώνεται» το καλοκαίρι, όπως οι αρκούδες το χειμώνα, δεν είναι για ψόγο, καθότι - όπως λένε και οι πέντε πρωτοπόροι βουλευτές - ο καθένας έχει το δικαίωμα να ναρκώνεται, αρκεί να παίρνει τη δόση του νομίμως.

Βεβαίως, πάντα υπάρχει κίνδυνος σ' ένα «ταξίδι για τη Μύκονο». Διότι, αναζητώντας κανείς τον Απόλλωνα, μπορεί να παρασυρθεί στο κούνημα του Αιόλου και να καρφωθεί στην τρίαινα του Ποσειδώνα...


Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ