Τετάρτη 13 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αντιδράσεις για τη «Χρυσή Αυγή»

Χρόνια τώρα, οι κυβερνήσεις προσπαθούν να ρυθμίσουν το πρόβλημα των προσφύγων και των μεταναστών με ρατσιστικούς νόμους και πρακτικές τύπου αστυνομικής «σκούπας». Χρόνια τώρα, από τα κανάλια ακούμε ότι η χώρα μας έχει γεμίσει από αλλοδαπούς εγκληματίες. Αυτό έχει αποτέλεσμα να ευνοείται η νεοναζιστική δράση εκείνων που θεωρούν τους ξένους, που ζουν και εργάζονται κάτω από δύσκολες συνθήκες στη χώρα μας, τον εύκολο «στόχο». Ολα αυτά έχουν αποτέλεσμα τη συγκέντρωση που διοργανώνει η «Χρυσή Αυγή», το ερχόμενο Σάββατο, στην πλατεία Κολοκοτρώνη, στην οδό Σταδίου, στις 7.30 το βράδυ.

Ανακοινώσεις καταδίκης της νεοναζιστικής συγκέντρωσης, έχουν εκδώσει τα Εργατοϋπαλληλικά Κέντρα της Αθήνας και του Πειραιά.

Το ΕΚ Αθήνας επισημαίνει ότι «τα νεοναζιστικά και νεοφασιστικά εκτρώματα, σε ευθεία γραμμή με τους Λεπέν και Χάιντερ, εκμεταλλευόμενα τα προβλήματα ανεργίας και ανέχειας σε ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού μας, επιχειρούν να διαμορφώσουν την αντίληψη στην κοινωνία μας, ότι κύρια υπεύθυνοι για την ύπαρξη αυτών των προβλημάτων είναι οι οικονομικοί μετανάστες, στους οποίους αποδίδουν επιπλέον την ευθύνη για τα εγκλήματα που γίνονται στη χώρα μας». Επίσης το ΕΚ Πειραιά επισημάνει ότι «η πνευματική ηγεσία του τόπου πρέπει να λύσει "θορυβωδώς" τη σιωπή της και να καταδείξει πως δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης τέτοιων οργανώσεων. Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει μέτρα διάλυσης τέτοιων φασιστικών οργανώσεων».

Παράλληλα, αντιρατσιστικές οργανώσεις και πρωτοβουλίες διοργανώνουν την ίδια μέρα, στον ίδιο χώρο, στις 5.30 το απόγευμα, αντιφασιστική συγκέντρωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ