Τετάρτη 13 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Μαχαίρια» για την... Ολυμπιακή «πίτα»

«Πόλεμος» χαρακωμάτων φαίνεται πως έχει ξεσπάσει μεταξύ στελεχών της κυβέρνησης και της «Αθήνα 2004», που φανερώνει και τη σύγκρουση συμφερόντων για την πίτα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι χτες στελέχη της «Αθήνα 2004» ενημέρωναν ότι η εθιμοτυπική επίσκεψη του προέδρου της Συντονιστικής Επιτροπής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) Ζακ Ρογκ στην Αθήνα στις 19 και 20 του Ιούνη (θα παραστεί στην 42η Διεθνή Σύνοδο της Ολυμπιακής Ακαδημίας) μετατράπηκε σε έκτακτο έλεγχο της προετοιμασίας σε έξι τομείς (αθλητικές εγκαταστάσεις, Δημοσιογραφικά Χωριά, Φιλοξενία, Μεταφορές, Ολυμπιακό Χωριό και Επιχειρησιακά Σχέδια).

Κυβερνητικά στελέχη υποβάθμιζαν το γεγονός (χαρακτήριζαν την επίσκεψη συνηθισμένη), ενώ δεν έδειχναν ιδιαίτερα ανήσυχοι για την έλευση την επόμενη βδομάδα του Ζ. Ρογκ.

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και αρκετές βδομάδες βρίσκεται σε εξέλιξη η κόντρα μεταξύ «Αθήνα 2004» και κυβέρνησης για μια σειρά θέματα, ενώ αρκετά δημοσιεύματα στον Τύπο τις τελευταίες μέρες αποδεικνύουν πως και οι δύο πλευρές ακονίζουν τα μαχαίρια. Την ίδια στιγμή ο Βέλγος «Αθάνατος» προσπαθεί να διατηρηθεί στην επικαιρότητα μιας και οι εκλογές για την προεδρία της ΔΟΕ θα πραγματοποιηθούν τον επόμενο μήνα στη Μόσχα. Και ταυτόχρονα θα προσπαθήσει να αποδείξει έμπρακτα στις πολυεθνικές εταιρίες που στηρίζουν τον ίδιο και τη ΔΟΕ ότι είναι σε θέση να διαφυλάξει τα συμφέροντά τους...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ