Τρίτη 19 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
«Ματ» με Σάντος

Ο νέος προπονητής της ΑΕΚ, Φ. Σάντος

Sportidea

Ο νέος προπονητής της ΑΕΚ, Φ. Σάντος
Με την περίπτωση του «δόκτωρ Τζέκιλ, μίστερ Χάιντ» θα μπορούσε να παρομοιάσει κανείς την ΑΕΚ. Από τη μια η ευοίωνη προοπτική στα αγωνιστικά, από την άλλη το «σκοτάδι» γύρω από τα ιδιοκτησιοδιοικητικά. Ετσι οι «κιτρινόμαυροι» λογικά βιώνουν ένα συνεχές «σκοτσέζικο ντους», με τη λύπη και την απογοήτευση να διαδέχονται τη χαρά και την ελπίδα και τούμπαλιν.

Την Κυριακή το μεσημέρι επισημοποιήθηκε η ανάληψη της προπονητικής θέσης από τον πρώην τεχνικό της Πόρτο, Φερνάντο Σάντος. Σαφέστατα πρόκειται για επιτυχία (άσχετα αν βάσιμα πολλοί υποστηρίζουν πως πρόκειται για διοικητικές κινήσεις εντυπωσιασμού, με στόχο την αποδοχή και το σταμάτημα της έντονης αμφισβήτησης), αφού ο Πορτογάλος είναι εγνωσμένης αξίας και δεν είναι τυχαίο πως για το 2000 η ΦΙΦΑ τον κατέταξε στην πρώτη δεκάδα (9ος) των καλυτέρων προπονητών. Αρκετά σοβαρός ο 47χρονος (θα πλαισιωθεί από τους συνεργάτες που είχε και στην Πόρτο) δεν ακολούθησε την πεπατημένη των υποσχέσεων και των μεγάλων λόγων:

«Στόχος μου είναι η ΑΕΚ να πάει όσο το δυνατόν ψηλότερα σε κάθε διοργάνωση που θα λάβει μέρος. Στο ποδόσφαιρο λειτουργώ όπως στη ζωή μου. Προσπαθώ να κάνω καλύτερο το αύριο από το σήμερα. Μετράει να κάνουμε την ομάδα να παίζει καλά. Υστερα από την επαφή που θα έχω με τους παίκτες, θα αποφασίσω ποιο είναι το μοντέλο παιχνιδιού για την ομάδα. Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα δουλέψουμε όλοι μας για να πετύχουμε πολλά πράγματα για την ομάδα». Ο Σάντος τυπικά αναλαμβάνει από τις 28 του μήνα, ήδη όμως εργάζεται «πυρετωδώς». Προσπαθεί ν' ακτινογραφήσει την ομάδα και τις ανάγκες της μέσα από βιντεοκασέτες και επαφές με ανθρώπους που μπορούν να βοηθήσουν (π.χ. Γκέραρντ). Μάλιστα πληροφορίες τον θέλουν να εκτιμά πως η ΑΕΚ χρειάζεται δύο αμυντικούς, δύο επιθετικούς και ένα μέσο. Φυσικά, προτεραιότητά του είναι η αγορά της Πορτογαλίας, από όπου, σύμφωνα με δήλωσή του στο «Ράδιο Ρενασένσα», θα φέρει 1 - 2 παίχτες. Πάντως τα ονόματα αυξάνονται σωρηδόν, ανεξάρτητα από χώρα προέλευσης.

Από την άλλη θετικό αποδείχτηκε, στο εργαστήριο του ΟΑΚΑ, στην ουσία τεστοστερόνη και το δεύτερο δείγμα του Φερούζεμ. Ετσι ο Βραζιλιάνος αμυντικός θα παραπεμφθεί στον αθλητικό δικαστή, κινδυνεύοντας μ' αποκλεισμό μέχρι δύο χρόνια. Πάρε δώσε με τη δικαιοσύνη (εξακολουθεί να) έχει και ο «εντεταλμένος», Μ. Ψωμιάδης. Ως εκδότης της εφημερίδας «ΤΟ ΟΝΟΜΑ» έχει καταδικαστεί σε τρία χρόνια για συκοφαντική δυσφήμιση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, Κ. Λαλιώτη. Η υπόθεση δεν έχει τελεσιδικήσει (εφετείο), αλλά ο υπουργός κατέθεσε χτες νέα μήνυση και έτσι ο «εντεταλμένος» κατηγορείται πλέον και για πλαστογραφία σε βαθμό κακουργήματος...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εβγαλε αντίδραση η ΑΕΚ (2019-10-31 00:00:00.0)
Μετά τον Σίλβα... ο Γκάμπριελ (2008-07-12 00:00:00.0)
Διπλό... χτύπημα (2004-08-03 00:00:00.0)
Κατάφερε να... ιδρώσει (2001-10-31 00:00:00.0)
«Πριν πεινάσουν μαγειρεύουν» (2001-08-02 00:00:00.0)
Ουί... από «Ραμπεσάν» (2001-07-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ