Τετάρτη 6 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΤΑΜΙ
Προτείνει κυβέρνηση με ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΟΤΑΜΙ και ΠΑΣΟΚ

«Μια κυβέρνηση με ευρύτερες συμμαχίες» ζήτησε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο «Star», προκειμένου να περάσουν και τα επόμενα αντιλαϊκά μέτρα με την ευρύτερη δυνατή κοινοβουλευτική στήριξη. Πρόσθεσε, άλλωστε, ότι «αυτή η κυβέρνηση αν θέλει να μας βγάλει από την κρίση (σ.σ.: την εγχώρια καπιταλιστική οικονομία), πρέπει να είναι μια κυβέρνηση που να εκπροσωπούνται πλατύτερες δυνάμεις από αυτές που φαίνεται ότι εκπροσωπούνται σήμερα». Επέμεινε, βέβαια, ότι «πρωθυπουργός σε μία κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας θα πρέπει να είναι ο κ. Τσίπρας, οτιδήποτε άλλο θα ήταν πραξικόπημα».

Για τα σενάρια συνεργασίας του Ποταμιού με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και το «ευρωπαϊκό μέτωπο», που φέρεται να προτείνει ο Αντ. Σαμαράς, ο Στ. Θεοδωράκης απάντησε ότι «δεν υπάρχει ευρωπαϊκό μέτωπο εάν δεν είναι συμμέτοχος σε αυτό και ο Τσίπρας. Εάν θέλουμε να συνυπάρξουμε όλοι μαζί, και ο Τσίπρας φυσικά, σε ένα ενιαίο ευρωπαϊκό μέτωπο για να σώσουμε τη χώρα, τότε, ναι, είμαστε μέσα. Ευρώ πάση θυσία γιατί ο άλλος δρόμος είναι ο δρόμος της κόλασης. Κακώς η κυβέρνηση δεν εξηγεί ποιος είναι ο άλλος δρόμος, την ώρα που ολοένα και περισσότερα στελέχη της φλερτάρουν με τη δραχμή».

Στο ίδιο μοτίβο, πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα δεν έχει μέλλον εκτός Ευρώπης. Αν υποχωρήσουμε ένα βήμα από την Ευρώπη, θα δοθούμε βορά σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Ο ρόλος της Ελλάδας (βλ. της εγχώριας αστικής τάξης) πρέπει να είναι ένας. Να γίνει η βαλκανική υπερδύναμη». «Αυτή τη στιγμή χάνει έδαφος, εξασθενεί η οικονομία της και η κοινωνία της», συνέχισε εκφράζοντας ανοιχτά τις ανησυχίες των ντόπιων μονοπωλίων μήπως αμφισβητείται η πρωτοκαθεδρία τους στους ενδοαστικούς ανταγωνισμούς στην «ενδοχώρα» των Βαλκανίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ