Τετάρτη 6 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Θέλει το λαό συνένοχο στο «έγκλημά» του

Προετοιμασία του εδάφους για παν ενδεχόμενο κάνουν τα επιτελεία του ΣΥΡΙΖΑ σε κυβέρνηση και κόμμα. Χτες, η Πολιτική Γραμματεία εξέδωσε ανακοίνωση, έπειτα από σχετικό non paper του Μεγάρου Μαξίμου, με την οποία αναπαράγει την κινδυνολογία περί εκβιασμών που ασκούν οι δανειστές, τους οποίους κατηγορεί ότι «προσπάθησαν να αποδομήσουν το δύσκολο συμβιβασμό που επιτεύχθηκε και να εκβιάσουν τη νέα κυβέρνηση, ώστε να υλοποιήσει αυτά για τα οποία καταψηφίστηκε η κυβέρνηση Σαμαρά».

Από θέση υπεράσπισης, όπως ήταν αναμενόμενο, της αντιλαϊκής συμφωνίας επέκτασης του μνημονίου της 20ης Φλεβάρη, ισχυρίζεται ότι «οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης είναι και κόκκινες γραμμές του ελληνικού λαού»!!! Εκφράζει, φυσικά, την υποστήριξή του στην προσπάθεια της κυβέρνησης να διασφαλίσει μέσω των διαπραγματεύσεων καλύτερους όρους ανάκαμψης της καπιταλιστικής οικονομίας στην Ελλάδα, με το λαό στην πείνα, και αξιώνει απ' το λαό να σταθεί «συμμέτοχος στις εξελίξεις, να δίνει αγώνες και να διεκδικεί τα δικαιώματά του. Θέλουμε το λαό συμμέτοχο σε αυτά που τον αφορούν, από αυτόν κρίνεται και θα κριθεί το μέλλον αυτού του τόπου».

Την ώρα που η κυβέρνηση έχει ξεγράψει κάθε σκέψη ανάκτησης απωλειών του λαού και παζαρεύει νέα αντιλαϊκά μέτρα, ο ΣΥΡΙΖΑ «απευθύνει προσκλητήριο συμπόρευσης και κοινού αγώνα όλων των προοδευτικών κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων της Ευρώπης, που αντιμάχονται τη νεοφιλελεύθερη στρατηγική της λιτότητας» σε μέτωπο υπέρ της δικής της αντιλαϊκής πολιτικής.

Στο πλαίσιο αυτό, συντηρείται η συζήτηση περί δημοψηφίσματος ή εκλογών. Οι βουλευτές Μ. Κριτσωτάκης αλλά και ο Αλ. Μητρόπουλος υποστήριξαν ξανά χτες το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος. Ο πρώτος, μάλιστα, δήλωσε στο ρ/σ «Βήμα»: «Η εντολή που έχουμε από τον ελληνικό λαό είναι να μην υποχωρήσουμε σε αυτά κι ότι αν είναι να έρθουμε σε ρήξη, αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς, είναι να ενεργοποιήσουμε τον ελληνικό λαό, το μοναδικό σύμμαχο που έχουμε. Εκεί πρέπει να πάμε και γι' αυτό λέμε δημοψήφισμα, εκλογές, δηλαδή προσφυγή στον ελληνικό λαό... Εμείς δεν τα φοβόμαστε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ