Τετάρτη 6 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκδήλωση για «τους αλύγιστους» στην Αργαλαστή

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Αργαλαστή η εκδήλωση της Τομεακής Επιτροπής Υπαίθρου Μαγνησίας και της ΚΟΒ Νοτίου Πηλίου του ΚΚΕ, με θέμα «Η δράση των αλύγιστων της ταξικής πάλης στο Πήλιο».

Η εκδήλωση άνοιξε με εκτενή αναφορά στη δράση των ομάδων του ΔΣΕ, ειδικό αφιέρωμα στους μαχητές και τις μαχήτριες από τη γύρω περιοχή, καθώς και στις συνθήκες δολοφονίας αρκετών εξ αυτών.

Μιλώντας, ο Γ. Λούμας, Γραμματέας της ΤΕ Υπαίθρου Μαγνησίας του Κόμματος, υπογράμμισε την ιδιαίτερη αξία του αγώνα αυτών των αγωνιστών και αγωνιστριών, καθώς και χιλιάδων άλλων πανελλαδικά εκείνη την περίοδο, που με τη δράση τους απέδειξαν ότι η Ιστορία είναι τελικά έργο και δημιουργία μόνο των ίδιων των λαϊκών μαζών και μόνο έτσι μπορούν να επιταχυνθούν οι εξελίξεις προς όφελος του λαού. Κάλεσε, δε, όλους να βγουν μπροστά στην οργάνωση της πάλης για τα καυτά λαϊκά προβλήματα, σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση μπροστά στις εξελίξεις που τίποτα καλό δεν προμηνύουν για το λαό.

Στη συνέχεια, τίμησαν την Κούλα Ζούνη, μαχήτρια που επέζησε από εκείνη την περίοδο, τιμώντας με αυτό τον τρόπο τους μαχητές και τις μαχήτριες που έδωσαν τη ζωή τους για το δίκιο και την προκοπή του λαού.

Η εκδήλωση έκλεισε με την προβολή του βίντεο του ΚΚΕ για τα 70 χρόνια από τις 9 Μάη 1945 και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών και τραγούδια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ