Τετάρτη 6 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Πηγή διδαγμάτων η Αντιφασιστική Νίκη των Λαών

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καλεί τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους ανέργους και συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες να τιμήσουν τη μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών στις 9 Μάη του 1945.

«Πέρασαν 70 χρόνια, αλλά οι μνήμες είναι ζωντανές και τα ιστορικά διδάγματα πολύτιμα. Η παγκόσμια εργατική τάξη, οι λαοί σε όλο τον κόσμο κλίνουν ευλαβικά το γόνυ στα εκατομμύρια νεκρούς και τραυματίες, στις χιλιάδες των αγωνιστών που με το όπλο στο χέρι ή από κάθε άλλο μετερίζι αντιπάλεψαν και νίκησαν το φασισμό», σημειώνει σε ανακοίνωσή της και προσθέτει: «Η σκέψη στέκεται στις τεράστιες θυσίες των λαών, στα 20 εκατομμύρια νεκρούς των λαών της Σοβιετικής Ενωσης, στον Κόκκινο Στρατό που η συμβολή του στην Αντιφασιστική Νίκη ήταν καθοριστική και δεν μπορεί να διαγραφεί από τους κάθε λογής παραχαράκτες της Ιστορίας.

Τιμάμε την ηρωική πάλη του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ και της ΕΠΟΝ, που με αιμοδότη το ΚΚΕ εκπλήρωσαν πρωτοπόρο ρόλο στον απελευθερωτικό αγώνα του λαού μας (...)

Οι ηρωικοί αυτοί αγώνες, όπως και ο αγώνας του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας στη συνέχεια, αποτελούν μεγάλη παρακαταθήκη για το λαό και τη νεολαία μας, στην πάλη για την ανατροπή του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος που γεννά το φασισμό και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους».

Τονίζει ακόμα πως «τα διδάγματα της πάλης κατά του φασισμού και των πηγών που τον τροφοδοτούν, συμβάλλουν στον αγώνα κατά της ναζιστικής, εγκληματικής Χρυσής Αυγής, για να καταδικαστεί και να απομονωθεί αποφασιστικά από το λαό».

«Η Ιστορία έχει γραφεί και οι λαοί επιβάλλεται να καταδικάσουν την εκστρατεία "επανεγγραφής" της, την πλήρη διαστρέβλωση των γεγονότων με κύριο στόχο την κατασυκοφάντηση της Αντιφασιστικής Νίκης, της συμβολής της ΕΣΣΔ και των Κομμουνιστικών Κομμάτων, την ανιστόρητη εξίσωση φασισμού - κομμουνισμού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ