Τρίτη 9 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Το ΠΑΜΕ στο Προεδρικό Συμβούλιο της ΠΣΟ στη Γενεύη

Ο Γιώργος Πέρρος ενημέρωσε για τη δράση και τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες του ταξικού κινήματος στην Ελλάδα

Οι συνδικαλιστές της ΠΣΟ απ' όλο τον κόσμο που συμμετείχαν στο Προεδρικό Συμβούλιο
Οι συνδικαλιστές της ΠΣΟ απ' όλο τον κόσμο που συμμετείχαν στο Προεδρικό Συμβούλιο
Το ΠΑΜΕ συμμετείχε στο Προεδρικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, που έγινε στη Γενεύη, στις 6 και 7 Ιούνη.

Ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας, ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες και τη δράση του ΠΑΜΕ στην Ελλάδα, που, σήμερα, επικεντρώνονται στην προετοιμασία της εργατικής τάξης για αγωνιστική απάντηση στο νέο μνημόνιο κυβέρνησης - δανειστών.

Ενημέρωσε, επίσης, σχετικά με τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις του ΠΑΜΕ για το διεθνή συντονισμό των συνδικάτων, όπως με τη Διεθνή Συνάντηση Εργαζομένων στο Εμπόριο το Φλεβάρη του 2014 και την προετοιμασία πανευρωπαϊκής Συνάντησης των αγωνιστικών συνδικάτων των Τηλεπικοινωνιών, που προγραμματίζεται για τον Οκτώβρη του 2015.

Από το βήμα του Συμβουλίου, ο Γιώργος Πέρρος κατήγγειλε την υποκριτική τακτική της ελληνικής κυβέρνησης, που από τη μία εκφράζεται με λόγια συμπάθειας προς τον Παλαιστινιακό λαό, ενώ ταυτόχρονα ενδυναμώνει τις σχέσεις της με το Ισραήλ και το ΝΑΤΟ, με κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, παραχώρηση ελληνικού εδάφους για ΝΑΤΟικές βάσεις κ.ά.

Επίσης, το ΠΑΜΕ ενημέρωσε για την καταβολή οικονομικής βοήθειας για τη στήριξη των εργαζομένων και του λαού του Νεπάλ που υποφέρει από τις συνέπειες του σεισμού.

Το Προεδρικό Συμβούλιο της ΠΣΟ χαιρέτισε τις εκδηλώσεις και δράσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων για τα 70 χρόνια της ΠΣΟ. Ενέκρινε τη δράση της Ομοσπονδίας το προηγούμενο διάστημα, εξέφρασε την αλληλεγγύη του στους λαούς της Συρίας, της Βενεζουέλας, της Κούβας, της Παλαιστίνης κ.ά. που δέχονται την επίθεση του ιμπεριαλισμού και έθεσε το σχεδιασμό δράσης της ΠΣΟ για το επόμενο διάστημα.

Κύριο ζήτημα που αναδείχθηκε, είναι η ενδυνάμωση της δράσης της ΠΣΟ σε περιφερειακό και κλαδικό επίπεδο, η ενδυνάμωση της αλληλεγγύης, καθώς και το μέτωπο στις δυνάμεις της ITUC, της διεθνούς συνδικαλιστικής οργάνωσης - υποχείριου των πολυεθνικών.

Το Προεδρικό Συμβούλιο αποφάσισε σειρά κεντρικών δράσεων, μεταξύ των οποίων μεγάλες διεθνείς εκδηλώσεις αλληλεγγύης στους λαούς της Συρίας και της Βενεζουέλας, καθώς και την κεντρική εκδήλωση της ΠΣΟ για την 70ή επέτειο της Ομοσπονδίας, που θα γίνει στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, στις 3 Οκτώβρη.

Τέλος, έγινε δεκτό το αίτημα του Κογκρέσου Συνδικάτων της Νότιας Αφρικής (COSATU), να αναλάβει τη φιλοξενία του 17ου Παγκόσμιου Συνδικαλιστικού Συνεδρίου της ΠΣΟ, τον Οκτώβρη του 2016. Το 16ο Συνέδριο είχε φιλοξενηθεί από το ΠΑΜΕ, το 2011 στην Αθήνα, με τη συμμετοχή άνω των 800 συνδικαλιστών από 120 χώρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ