Τρίτη 9 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ
Απεργία και πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα

Τη Δευτέρα 15 Ιούνη. Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει και το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής

Καθαρίστριες από διάφορες πόλεις διαδηλώνουν στην Αθήνα στις αρχές του Μάη
Καθαρίστριες από διάφορες πόλεις διαδηλώνουν στην Αθήνα στις αρχές του Μάη
Σε απεργία τη Δευτέρα 15 Ιούνη και συγκέντρωση στις 12 μ. στην Ομόνοια καλεί η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Καθαριστών - Καθαριστριών Δημόσιων Σχολείων και Εργολαβικών Συνεργείων, στην οποία συμμετέχουν τα Σωματεία Πειραιά, Λάρισας, Μαγνησίας, το Συνδικάτο Καθαριστών/τριών Αττικής και οι Επιτροπές Αγώνα Καθαριστριών Δημοσίων Σχολείων Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Στην ανακοίνωσή της, καταγγέλλει πως οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων βρίσκονται «στον αέρα»: «Οι καθαρίστριες παραμένουμε σε καθεστώς ομηρίας, εκβιασμών, ψεύτικων υποσχέσεων και με τη σημερινή κυβέρνηση. Σαν να μην πέρασε μια μέρα! Ακόμα και η ανανέωση των συμβάσεων βρίσκεται στον "αέρα" και δε διασφαλίζεται από κανέναν η δουλειά 8.500 συμβασιούχων καθαριστριών, που δουλεύουν στα σχολεία 10 και πλέον χρόνια!».

Την απεργιακή κινητοποίηση στηρίζει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και καλεί τα σωματεία των εργαζομένων στους δήμους να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση.

Να πάρουν μαζικά μέρος στην πανελλαδική απεργία, στην απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα, αλλά και στο συλλαλητήριο που θα γίνει στις 11 Ιούνη, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Πανεπιστημίου του Βόλου, αποφάσισαν, σε μαζική συνέλευση του Σωματείου τους, οι καθαρίστριες και οι καθαριστές στα σχολεία και στα εργολαβικά συνεργεία της Μαγνησίας. Στη συνέλευση παρευρέθηκε ο Γιάννης Κομνηνός, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Κοινή διαπίστωση όλων ήταν η κοροϊδία τόσο της σημερινής όσο και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, που δημιούργησαν το αίσχος των προσωρινά απασχολούμενων και ελάχιστα αμειβόμενων καθαριστριών στα δημόσια σχολεία. Σε καθεστώς ομηρίας και με άθλιες συνθήκες απασχολούνται και οι εργαζόμενες στην καθαριότητα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και στα εργολαβικά συνεργεία.

Τα αιτήματα της κινητοποίησης είναι: Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς κριτήρια αιθουσών, με πλήρη και σταθερή εργασία και πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Ανανέωση όλων των συμβάσεων για όλη τη χρονιά. Καμία απόλυση εργαζομένου. Κατάργηση της μερικής απασχόλησης. Αμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων που οφείλουν οι Σχολικές Επιτροπές.

Επίσης: Κανένας μεγαλοεργολάβος καθαρισμού ή συνεργείο μέσα στα σχολεία και σε κάθε δημόσιο κτίριο (νοσοκομεία, πανεπιστήμια κ.ά.), να προσληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι από το κράτος με πλήρη και σταθερή εργασία. Οχι στην εντατικοποίηση της δουλειάς, μαζικές προσλήψεις καθαριστών/τριών για καθαρά σχολεία. Επαναφορά των Βαρέων Ανθυγιεινών ενσήμων για όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο. Καμία Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ