Τρίτη 26 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΥΡΙΟ 5-9 π.μ.
Χωρίς ΗΣΑΠ και πράσινα λεωφορεία

Ακίνητοι θα παραμείνουν αύριο Τετάρτη οι συρμοί του «ηλεκτρικού σιδηροδρόμου» (ΗΣΑΠ) από τις 5 π.μ. μέχρι τις 9 π.μ. Τις ίδιες ώρες θα ακινητοποιηθούν και τα πράσινα λεωφορεία της επιχείρησης.

Οι εργαζόμενοι ΗΣΑΠ κήρυξαν προειδοποιητικές στάσεις εργασίας, διεκδικώντας την υπογραφή ικανοποιητικής ΣΣΕ για το 2001. Η επόμενη κινητοποίηση σε «ηλεκτρικό» και πράσινα λεωφορεία έχει αποφασιστεί για την ερχόμενη Παρασκευή, 29 Ιούνη, από τις 11 π.μ. μέχρι τις 3 μ.μ.

Με ανακοίνωσή τους, τα προεδρεία των Σωματείων Εργαζομένων ΗΣΑΠ καταγγέλλουν τη διοίκηση της επιχείρησης για παρελκυστική τακτική στην υπογραφή ΣΣΕ, επισημαίνοντας ότι μολονότι έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα από την έναρξη των διαπραγματεύσεων, οι αρμόδιοι αρνούνται να ικανοποιήσουν και τα πλέον αυτονόητα από τα αιτήματα των εργαζομένων. Παράλληλα, τονίζουν ότι μέχρι τώρα οι προτάσεις της διοίκησης της επιχείρησης, ουσιαστικά, κινούνται κάτω και από τα όρια της κυβερνητικής εισοδηματικής πολιτικής, ενώ για τα θεσμικά αιτήματα δεν αποδέχεται καμία συζήτηση.

Οι εργαζόμενοι στον «ηλεκτρικό» και τα πράσινα λεωφορεία προειδοποιούν ότι αν δεν υπάρξει σοβαρή εξέλιξη, είναι υποχρεωμένοι να κλιμακώσουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ