Τρίτη 26 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΣΟΦΤΕΞ»
Ο αγώνας φέρνει αποτελέσματα

Ανακλήθηκαν οι 12 απολύσεις. Σε επαγρύπνηση οι εργαζόμενοι

Ανακλήθηκαν χτες - κάτω από το βάρος των κινητοποιήσεων - οι απολύσεις των 12 πωλητών της «ΣΟΦΤΕΞ», που είχε ανακοινώσει η διοίκηση της εταιρίας, στα πλαίσια της συνολικότερης παραγωγικής αποδιάρθρωσης που προωθεί. Η σταθερότητα στην αγωνιστική διεκδίκηση λύσεων έφερε ένα πρώτο αποτέλεσμα, έδειξε ότι ακόμα και με αρνητικούς συσχετισμούς οι μάχες που δίνονται μπορούν να είναι νικηφόρες. Το μέγα θέμα της επιστροφής της χαρτοβιομηχανίας στο δημόσιο τομέα παραμένει ανοιχτό, ωστόσο η ανάκληση των απολύσεων ενίσχυσε παραπέρα τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων, που δηλώνουν ότι βρίσκονται σε επαγρύπνηση για να αντιμετωπίσουν όποια νέα επίθεση. Η εργοδοσία, εξάλλου, έχει κάνει καθαρό ότι δεν παραιτείται από τα συνολικότερα σχέδιά της για τεμαχισμό τμημάτων, εκχώρησή τους και συνεχείς μειώσεις προσωπικού.

Αναφερόμενος στην εξέλιξη, ο αντιπρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων της «ΣΟΦΤΕΞ», Χρ. Κατσούλιας, δήλωσε στο «Ρ»: «Μετά από περίπου τρεις βδομάδες ανυποχώρητου αγώνα, σ' ένα περιβάλλον τρομοκρατίας και αστυνομοκρατίας, οι εργαζόμενοι είχαν μια σημαντική νίκη. Ταυτόχρονα, στείλαμε μήνυμα σε εργοδοσία και κυβέρνηση ότι αντιπαλεύουμε συνολικά την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων».

Ο ίδιος, σχολιάζοντας ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας που αναφέρεται στη διάθεση της κυβέρνησης «για παρακολούθηση του θέματος, από κοντά όπως έκανε πάντα», σημείωσε: «Η κυβέρνηση το μόνο που έκανε όχι μόνο σήμερα, αλλά και όλα αυτά τα χρόνια, ήταν να "βάζει πλάτη" στην εργοδοσία. Δεν πείθουν κανέναν εργαζόμενο, όταν βγαίνουν και λένε ότι τάχα παρέμβηκαν υπέρ των εργαζομένων, τη στιγμή που ζήσαμε στο πετσί μας, μέσα από τις τελευταίες κινητοποιήσεις, την κοροϊδία και του υπουργείου Ανάπτυξης και του υπουργείου Εργασίας. Δε θα επιτρέψουμε σε κανένα να εκμεταλλευτεί τον αγώνα μας, που ήταν το καθοριστικό σημείο, για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Η κυβέρνηση οφείλει ν' αναλάβει τις ευθύνες της και να δώσει την πολιτική λύση που προτείνουν οι εργαζόμενοι με τις υπογραφές τους, την ακύρωση της ιδιωτικοποίησης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ