Τρίτη 26 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Δράση όλο το καλοκαίρι

Εντείνονται οι προετοιμασίες για το συλλαλητήριο στις 5 του Ιούλη

Με έναν νέο γύρο συλλαλητηρίων οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις κρατάνε ανοιχτό το μέτωπο της αντίστασης, συνεχίζουν την πάλη τους κόντρα στ' αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης που παραμένουν εν ισχύι. Ενδεικτικό της πρόθεσης της κυβέρνησης να προχωρήσει το Ασφαλιστικό είναι και οι συναντήσεις που όρισε η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας με τους φορείς της εργοδοσίας. Ετσι αύριο συναντάται με το προεδρείο του ΣΕΒ και την προσεχή Δευτέρα 2 του Ιούλη με το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).

Σύμφωνα με τις αποφάσεις των συντονιστικών επιτροπών, επιτροπών αγώνα και εργατικών κέντρων, για το επόμενο διάστημα προγραμματίζονται συλλαλητήρια σε 14 πόλεις της χώρας με αποκορύφωμα το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα στις 5 του Ιούλη στην πλατεία Κάνιγγος στις 7.30 το απόγευμα.

Για την καλύτερη προετοιμασία του συλλαλητηρίου ήδη το Συντονιστικό Σωματείων Συνδικάτων Συνδικαλιστών Αθήνας κατάρτισε συγκεκριμένο σχέδιο δράσης και αποφάσισε την οργάνωση πικετοφορίας την Πέμπτη 28 του Ιούνη. Η πικετοφορία θα ξεκινήσει από τα γραφεία του Συνδικάτου Οικοδόμων στις 6.30 το απόγευμα, ενώ από σήμερα στελέχη του ΠΑΜΕ ξεκινάνε περιοδείες σε χώρους δουλιάς.

Στην πρόσφατη συνεδρίασή του το Συντονιστικό της Αθήνας συζήτησε για την καλύτερη οργάνωση της δράσης των σωματείων της Αθήνας στο Ασφαλιστικό, αλλά και στα ζητήματα Υγείας, για τα οποία αυτό το διάστημα γίνονται κινητοποιήσεις. Επίσης, συζητήθηκαν οι ιδιωτικοποιήσεις σε «Ολυμπιακή» και ΟΤΕ, και εκφράστηκε η αλληλεγγύη στους αγώνες των εργαζομένων της «Σόφτεξ» και του «Χίλτον».

Το Συντονιστικό καταγγέλλει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας στο μεγάλο κεφάλαιο, την προσπάθεια ποινικοποίησης των εργατικών αγώνων και το χτύπημα των διαδηλώσεων των εργαζομένων της «Σόφτεξ». Συμπαραστέκεται στις κινητοποιήσεις των γιατρών και των εργαζομένων στην Υγεία, που σήμερα συγκεντρώνονται μπροστά από το υπουργείο Υγείας. Τέλος, καλεί τους εργαζόμενους της Αθήνας να δώσουν τη μάχη για την επιτυχία του συλλαλητηρίου και να συμμετάσχουν στη διαδήλωση της Γένοβα.

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ

Με κύριο στόχο να γίνει αισθητή η παρέμβαση και η παρουσία του ΠΑΜΕ καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, να υπάρξει συνέχεια και κλιμάκωση της πάλης μέσα από πολύμορφες εκδηλώσεις, συνεδρίασε χτες η Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Τα μέλη της Γραμματείας αφού έκαναν απολογισμό της διαδήλωσης που διοργανώθηκε από κοινού με άλλες ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις στη Γενεύη, έξω από το Διεθνές Γραφείο Εργασίας, υιοθέτησαν πρακτικά μέτρα για τη διοργάνωση της αποστολής στη Γένοβα.

Τα μέλη της Γραμματείας θα περιοδεύσουν σε χώρους δουλιάς, θα οργανώσουν συσκέψεις και συγκεντρώσεις για το συλλαλητήριο στις 5 του Ιούλη. Παράλληλα, αποφασίστηκε και φέτος κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις να δώσουν το δικό τους αγωνιστικό στίγμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ