Τρίτη 23 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Νομοσχέδιο για όρια συνταξιοδότησης και «αξιοποίηση» ακίνητης περιουσίας

Την κατάθεση από την κυβέρνηση νομοσχεδίου που θα ανεβάζει στα 58 χρόνια το όριο συνταξιοδότησης για όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ανήγγειλε ο υπουργός Αμυνας Π. Καμμένος, μιλώντας χτες στο MEGA. Ταυτόχρονα, επιβεβαίωσε ότι επίκειται κλείσιμο στρατοπέδων και παραχώρηση υποδομών των Ενόπλων Δυνάμεων για περιόδους έως και 100 χρόνια.

Συγκεκριμένα, είπε: «Θα γίνει περιορισμός των εξόδων, παραδείγματος χάριν, στη διατήρηση στρατοπέδων, θα γίνει ομογενοποίηση των μέσων, γίνονται ήδη πολλές μεταρρυθμίσεις σε σχέση με τη συνταξιοδότηση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Δεν θα φεύγει κανείς πριν από τα 58. Δεν μπορεί να έχουμε αποστράτους 40 χρόνων, 45 χρόνων, οι άνθρωποι δεν έχουν και τι να κάνουν».

Σε διευκρινιστικές ερωτήσεις που του έγιναν σχετικά με το εάν το όριο των 58 ετών θα ισχύει για όλους, επέμεινε «για όλους», προσθέτοντας ότι «αυτό είναι δεδομένο, είναι έτοιμο το σχέδιο νόμου. Κατατίθεται το σχέδιο νόμου, έχει κατατεθεί ήδη στην κυβερνητική επιτροπή, δεν θα υπάρχουν πλέον αποστρατείες στα 40 και στα 45».

Για δε τα στρατόπεδα, εξήγησε ότι «εάν σε μια πόλη υπάρχουν τρία στρατόπεδα, με τρεις διαφορετικούς λογαριασμούς εξόδων για τη διατήρησή τους, θα γίνει ένα στρατόπεδο (...) Θα κλείσουν τα άλλα δύο. Θα συμμαζευτούν τα τρία στρατόπεδα σε ένα».

Τέλος, στα περί «αξιοποίησης» της ακίνητης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων είπε: «Τριάντα πέντε δισεκατομμύρια περιουσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας δεν εκποιείται, αλλά το προϊόν της ενοικίασής τους για 50 χρόνια ή 100 κ.λπ. θα διατεθεί σε όφελος των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ