Τρίτη 23 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
Πρωτεργάτης στον αποπροσανατολισμό του λαού

Η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, χτες, παίζοντας το προσφιλές της παιχνίδι των εντυπώσεων, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για βίαιη κλήτευση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Στουρνάρα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, η οποία επανεξετάζει την υπόθεση της «Ζήμενς», καθώς ως πρώην υπουργός Οικονομικών είχε υπογράψει τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με την γερμανική πολυεθνική.

Η πλειοψηφία της Επιτροπής στην περασμένη συνεδρίασή της είχε αποφασίσει η κατάθεση του Γ. Στουρνάρα να γίνει χτες. Υπέρ της κλήτευσης του Γ. Στουρνάρα έχει ταχθεί και το ΚΚΕ.

Ο διοικητής της ΤτΕ απέστειλε επιστολή στη οποία ανέφερε ότι δεν θα μπορούσε να καταθέσει χτες καθώς θα συμμετείχε στη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ως κοντινότερη ημερομηνία που θα μπορούσε να καταθέσει στην Επιτροπή ανέφερε ότι είναι η 6η Ιούλη.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου επέμεινε ότι ο Γ. Στουρνάρας θα πρέπει να παρουσιαστεί στην Επιτροπή την ερχόμενη βδομάδα, κάνοντας μάλιστα λόγο και για βίαιη κλήτευση. Πάντως, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν. Φίλης ανέφερε ότι δε χάλασε ο κόσμος για την ημερομηνία.

Να σημειωθεί ότι η Ζ. Κωνσταντοπούλου έχει προαναγγείλει ότι ο Γ. Στουρνάρας την ερχόμενη Παρασκευή θα καταθέσει στην Επιτροπή των ΔΕΚΟ με την ιδιότητα του διοικητή της ΤτΕ, «προκειμένου - σύμφωνα με την Ζ. Κωνσταντοπούλου - να δώσει εξηγήσεις και διευκρινίσεις για την Εκθεση που επιχείρησε έτσι άκομψα να διαβιβάσει χωρίς καν να έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία κατάρτισής της».

Στο μεταξύ, χτες η πρόεδρος της Βουλής συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Π. Παυλόπουλο, όπου του παρέδωσε τα προκαταρκτικά συμπεράσματα της λεγόμενης «Επιτροπής αλήθειας για το χρέος» με την οποία ουσιαστικά αυτό που επιχειρείται είναι να συγκαλυφθεί ότι το χρέος το δημιούργησαν οι κυβερνήσεις ενισχύοντας το κεφάλαιο και να φανεί ότι οφείλεται σε κάποιες «αστοχίες» και «παρανομίες» των «εταίρων».

Ο Π. Παυλόπουλος, υποδεχόμενος την Ζ. Κωνσταντοπούλου, δήλωσε βάζοντας και το δικό του «στίγμα» στο «έργο» της επιτροπής ότι: «Οι εργασίες και η σύσταση της Επιτροπής έχουν ως στόχο να βοηθήσουν την αδιατάρακτη και βιώσιμη πορεία της χώρας εντός Ευρώπης και εντός Ευρωζώνης και όχι να την παρεμποδίσουν καθ΄ οιονδήποτε τρόπο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ