Τρίτη 23 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στην Αθήνα διαδηλώνουν το απόγευμα οι συνταξιούχοι

Σήμερα στις 6 μ.μ. στα Προπύλαια η πανελλαδική κινητοποίηση. Θα ακολουθήσει πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου

Οι συνταξιούχοι από τα νησιά, όπως για παράδειγμα από την Κρήτη, ξεκίνησαν από χτες για την Αθήνα
Οι συνταξιούχοι από τα νησιά, όπως για παράδειγμα από την Κρήτη, ξεκίνησαν από χτες για την Αθήνα
Από το πρωί σήμερα ξεκίνησε η μαζική μετακίνηση των συνταξιούχων απ' όλη την Ελλάδα, για να βρεθούν το απόγευμα, στις 6 μ.μ. στα Προπύλαια, με τα σωματεία και τους συλλόγους τους, στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που καλούν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, OAEE, ΝΑΤ, ΟΤΑ και ΠΟΣΕ - ΟΑΕΕ. Ηδη, από χτες το βράδυ βρίσκονται καθ' οδόν προς την Αθήνα οι συνταξιούχοι από τα νησιά.

Η συμμετοχή αναμένεται μεγάλη και αυτό εκτίμησε χτες η Συντονιστική Επιτροπή των συνεργαζόμενων Ομοσπονδιών, που συνεδρίασε για να ρυθμίσει τις τελευταίες λεπτομέρειες του συλλαλητηρίου και της πορείας που θα ακολουθήσει προς το Μέγαρο Μαξίμου. Είχαν προηγηθεί περιφερειακές συσκέψεις και Γενικές Συνελεύσεις σε όλη τη χώρα, στις οποίες πήραν μέρος χιλιάδες συνταξιούχοι, ενώ έχουν παρθεί και δεκάδες αποφάσεις από τα κατά τόπους σωματεία και τους συλλόγους.

Βασικά αιτήματα της πανελλαδικής κινητοποίησης είναι: Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις μας. Καμιά περικοπή. Να καταργηθούν τώρα όλοι οι αντεργατικοί, αντιασφαλιστικοί νόμοι. Αποκατάσταση όλων των περικοπών στις συντάξεις μας. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Τρεις προσυγκεντρώσεις έχουν οριστεί, στις 5.15 μ.μ., για την πανελλαδική συγκέντρωση στα Προπύλαια:

Στην Ομόνοια, θα συγκεντρωθούν οι συνταξιούχοι από Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Κιλκίς, Δράμα, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Καρδίτσα, Καβάλα, Κατερίνη, Εδεσσα, Νάουσα, Βέροια, Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα, Λαμία, Χαλκίδα, Θήβα, Αμφισσα, Γιάννενα, Αγρίνιο, Πρέβεζα, Αρτα, Πάτρα, Τρίπολη, Καλαμάτα, Κόρινθο, Λουτράκι και Κρήτη.

Στο Σύνταγμα, οι συνταξιούχοι από Γλυφάδα, Καλλιθέα, Υμηττό, Βύρωνα, Καισαριανή, Ζωγράφου, Αγ. Δημήτριο, Λαύριο, Λούτσα, οι συνταξιουχικές ενώσεις και σωματεία από ΔΕΚΟ, ΔΕΗ, Δημόσιο, Επισιτισμό, ΟΑΕΕ, ΕΛΤΑ, ΟΤΑ, ΤΑΕ και το Σωματείο Εφημεριδοπωλών.

Στην πλατεία Κάνιγγος δίνουν ραντεβού οι συνταξιούχοι από Αγ. Παρασκευή, Αθήνα, Αιγάλεω, Α. Λιόσια, Ιλιον, Σαλαμίνα, Μαρούσι, Μενίδι, Ν. Ιωνία, Περιστέρι, Ν. Φιλαδέλφεια, Χαλάνδρι, Πειραιά, Νίκαια, Ελευσίνα, Ασπρόπυργο, Μέγαρα, Ν. Πέραμο, ΝΑΤ και ΟΣΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συγκεντρώσεις προετοιμάζουν οι συνταξιούχοι (2015-11-20 00:00:00.0)
Σε ξεσηκωμό καλούν οι συνταξιούχοι στις 23 Ιούνη (2015-06-11 00:00:00.0)
Πανελλαδική συγκέντρωση των συνταξιούχων στην Αθήνα (2015-05-22 00:00:00.0)
Συγκεντρώσεις συνταξιούχων την 1η Απρίλη (2015-03-21 00:00:00.0)
Σήμερα η σύσκεψη για την Υγεία (2011-03-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ