Τρίτη 23 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ
Τιμητικές διακρίσεις στον Μ. Θεοδωράκη και την Λ. Κανέλλη

Από τη χτεσινή εκδήλωση στην πρεσβεία της Σερβίας
Από τη χτεσινή εκδήλωση στην πρεσβεία της Σερβίας
Με μια λιτή και σεμνή τελετή χτες το απόγευμα στην πρεσβεία της Δημοκρατίας της Σερβίας, απονεμήθηκαν από τον ειδικό απεσταλμένο του Προέδρου της Σερβίας, Ν. Tenjovic, τιμητικές διακρίσεις στο μεγάλο μας μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη και στην δημοσιογράφο και βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη για την προσφορά τους στα κοινά και στο χώρο του πολιτισμού.

Οπως σημείωσε ο επιτετραμμένος της πρεσβείας της Σερβίας στην Αθήνα, Μπράνκο Λαζάρεβιτς, στις δύσκολες στιγμές της γειτονικής χώρας (σσ. στη διάρκεια των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία), αν και δεν τους ζητήθηκε προσέφεραν συμπαράσταση κι αλληλεγγύη.

Στον Μ. Θεοδωράκη, ο οποίος δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στην εκδήλωση για λόγους υγείας, απονεμήθηκε το Χρυσό Μετάλλιο. Τη διάκριση παρέλαβε εκ μέρους του ο βιογράφος του, Γ. Σγουράκης, που διάβασε και το χαιρετισμό του Μ. Θεοδωράκη, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε: «Με τη χώρα σας και το λαό σας με συνδέουν στενότατοι δεσμοί εδώ και πολλές δεκαετίες. Τόσο πολιτικοί όσο και καλλιτεχνικοί. Φυσικά, ξεχωρίζω την επίσκεψή μου στο Βελιγράδι την εποχή των βομβαρδισμών και τις δυο συναυλίες του συμφωνικού Ζορμπά». Και κατέληξε: «Εύχομαι να μπορέσουν κάποτε οι λαοί μας να ζήσουν χωρίς προβλήματα, κύριοι της τύχης τους, με ομόνοια και ειρήνη».

Η Λ. Κανέλλη, στην οποία απονεμήθηκε το Αργυρό Μετάλλιο, δήλωσε ανάμεσα στα άλλα: «Σου αλλάζει τη ζωή να βλέπεις ένα λαό πιασμένο χέρι - χέρι να υπερασπίζεται τις γέφυρες και τη ζωή του. Σου αλλάζει τη ζωή και την αντίληψη για τη δικαιοσύνη του σύγχρονου κόσμου, όταν έχεις σταθεί να υπερασπιστείς το λαό της Σερβίας στο Ειδικό Δικαστήριο της Χάγης». Και συνέχισε αναφέροντας ότι όσο οι Σέρβοι ήταν στο δρόμο και πάλευαν, χιλιάδες λαού στην Ελλάδα με πρωτοπόρους το ΚΚΕ και τα μέλη του, ήταν και αυτοί στο δρόμο. Και κατέληξε λέγοντας ότι η φιλία και η αλληλεγγύη δεν είναι μόνο λόγια, αλλά πράξη του χθες, του σήμερα και του αύριο στα Βαλκάνια.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος της Γραμματείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σηκώνοντας τις σημαίες του αγώνα, τα τραγούδια του θα είναι πάντα εκεί (2021-09-07 00:00:00.0)
Τιμητική εκδήλωση για τον Ν. Καραντηνό (2005-01-28 00:00:00.0)
Τα κρατικά βραβεία λογοτεχνίας (2002-11-12 00:00:00.0)
Επαινοι για τη «Λυσιστράτη» (2002-05-03 00:00:00.0)
Βραβεία Θεάτρου - Μουσικής 2000-2001 (2001-11-20 00:00:00.0)
Με το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας της πόλης της Αθήνας, που αποτελεί την (1998-01-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ