Τρίτη 23 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΤΡΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ
Επισκέψεις στην Αθήνα, εμπλοκές και αερομαχίες στο Αιγαίο...

Με συναντήσεις στο πλαίσιο των περιβόητων «Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης» (ΜΟΕ) και ταυτόχρονες εμπλοκές και αερομαχίες μαχητικών αεροσκαφών στο Αιγαίο «προχωρούν» οι αντιφατικές σχέσεις συνεργασίας και ανταγωνισμού των αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας, με επίδικο την παραπέρα προώθηση των «μπίζνες» τους σε Ανατολική Μεσόγειο και Βαλκάνια, αλλά και το ποιο τμήμα του κεφαλαίου θα βγει περισσότερο ωφελημένο από αυτές.

Συγκεκριμένα, στις 15 με 17 Ιούνη πραγματοποιήθηκε επίσκεψη αντιπροσωπείας (ένας ταξίαρχος και ένας συνταγματάρχης) της Διοίκησης των Τουρκικών Χερσαίων Δυνάμεων στο ΓΕΣ, στο πλαίσιο των ΜΟΕ μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Η τουρκική αντιπροσωπεία έγινε δεκτή από τον Α΄ υπαρχηγό ΓΕΣ και ενημερώθηκε επί γενικών θεμάτων αρμοδιότητας του Στρατού Ξηράς. Επίσης, επισκέφθηκε το Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων, όπου ενημερώθηκε για την αποστολή και το έργο του και ξεναγήθηκε στους χώρους εκπαίδευσης.

Κι ενώ επισήμως στο Πεντάγωνο και στον Αυλώνα ...οικοδομούσαν «εμπιστοσύνη», στις 16 Ιούνη στο Αιγαίο καταγράφησαν 2 παραβάσεις των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών και 5 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, τα οποία μάλιστα σε δύο περιπτώσεις ενεπλάκησαν σε αερομαχίες με ελληνικά που σηκώθηκαν να τα αναχαιτίσουν. Την επομένη, στις 17 Ιούνη, καταγράφηκαν 4 παραβάσεις και 23 παραβιάσεις, ενώ σημειώθηκε άλλη μία εμπλοκή, καθώς η προκλητικότητα της τουρκικής αστικής τάξης συνεχίζει να εκδηλώνεται αμείωτη, ενθαρρυμένη μάλιστα εντός ΝΑΤΟικού πλαισίου, που χαρακτηρίζει το όλο θέμα ως «διμερείς διαφορές»...

Σημειωτέον, τα παραπάνω συμβαίνουν ενώ προηγήθηκε μέσα Μάη το ταξίδι του Ελληνα υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά στην Τουρκία όπου έθεσε και το θέμα των ΜΟΕ. Ταυτόχρονα, η πολιτική ηγεσία του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών προωθεί τώρα ΜΟΕ και με την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, ο δε Ν. Κοτζιάς αναμένεται να ξανασυζητήσει το θέμα στην επίσκεψή του αύριο στα Σκόπια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ