Δευτέρα 6 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Ενδεικτική των ενδοαστικών αντιθέσεων - που παραμένουν έντονες - ήταν η απόρριψη της πρότασης που έκανε ο Πρόεδρος Ασραφ Γάνι στο Κοινοβούλιο για τη θέση του υπουργού Αμυνας, ακόμα μια φορά. Ο Γάνι δεν έχει καταφέρει να συγκροτήσει πλήρη κυβέρνηση, εννιά μήνες μετά την ανακοίνωση συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας και ενώ οι Ταλιμπάν συνεχίζουν τις επιθέσεις που ανατροφοδοτούν τη συζήτηση για την «ασφάλεια» της χώρας. Στο μεταξύ, ο Αμερικανός Γερουσιαστής των Ρεπουμπλικάνων Τζον Μακέιν, που επισκέφτηκε την Καμπούλ, δήλωσε ότι «η απόσυρση (σ.σ. των αμερικανικών στρατευμάτων) με βάση το καθορισμένο χρονοδιάγραμμα θα ήταν μια τραγωδία και, κατά την άποψή μου, μια ευκαιρία για τους Ταλιμπάν να κερδίσουν και να επιτύχουν στο Αφγανιστάν.

ΜΑΝΙΛΑ.-- Σύμφωνα με το BBC, η υπερφόρτωση εξετάζεται ως μία πιθανή αιτία για τη ναυτική τραγωδία που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 56 ανθρώπους, την περασμένη βδομάδα στις Φιλιππίνες. Μεταξύ άλλων, οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών σημείωσαν στη σχετική ενημέρωση ότι ερευνάται πώς επέδρασε στην ανατροπή του πλοίου μια ξαφνική αλλαγή κατεύθυνσης, αλλά και μαρτυρίες σύμφωνα με τις οποίες στο πλοίο φορτώθηκαν 150 σακιά τσιμέντου, που δεν είχαν καν δεθεί όπως έπρεπε.

ΚΑΪΡΟ.-- Το εμπορικό σκάφος «ΤΑΒΑ» βυθίστηκε χτες, αμέσως μετά τον απόπλου από το λιμάνι Σάφαγκα της Αιγύπτου, στην Ερυθρά Θάλασσα, εν πλω προς τη Σαουδική Αραβία. Δυνάμεις του αιγυπτιακού πολεμικού ναυτικού διέσωσαν το 37μελές πλήρωμα και τους επιβαίνοντες, το οποίο είναι σώο και αβλαβές. Το σκάφος μετέφερε φορτηγά, τα οποία δεν είχε κατανείμει ισοβαρώς, με αποτέλεσμα να ανατραπεί και να βυθιστεί.

ΜΕΝΤΕΓΙΝ.-- 2,17 τόνους κοκαΐνης κατάσχεσαν στο αεροδρόμιο Ριονέγρο οι αστυνομικές αρχές της Κολομβίας. Ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος «Μπράκο» εντόπισε το φορτίο, που προοριζόταν για τον Παναμά, μέσα σε εξαρτήματα για μηχανές επεξεργασίας ζαχαροκάλαμου.

ΤΡΙΠΟΛΗ.-- Τρεις ξεχωριστές βομβιστικές επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα είχαν το βράδυ της Παρασκευής ως αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 10 Λίβυων αμάχων, στην ανατολική παράκτια πόλη της Λιβύης, Ντάρνα. Μετά τις επιθέσεις, σημειώθηκαν συγκρούσεις ανάμεσα σε τζιχαντιστές παραρτήματος του «Ισλαμικού Κράτους» στη Λιβύη και σε τζιχαντιστές ομάδων που συνδέονται με την «Αλ Κάιντα», οι οποίες συνεχίστηκαν ως αργά το απόγευμα του Σαββάτου.

ΤΙΡΑΝΑ.-- Δύο Τσέχοι τουρίστες βρέθηκαν χτες δολοφονημένοι με μία σφαίρα στο κεφάλι, σε ορεινή τουριστική περιοχή στη βόρεια Αλβανία. Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι το ζευγάρι, ένας 26χρόνος άνδρας και μια 36χρονη γυναίκα, είχαν πάρει στο αυτοκίνητό τους ένα πρόσωπο που, σύμφωνα με τις αρχές, ενδέχεται να είναι ο δολοφόνος τους. Οι αρχές δήλωσαν ότι προχώρησαν στην προσαγωγή 30 προσώπων ως υπόπτων για τη δολοφονία του ζευγαριού.

ΜΠΑΜΑΚΟ.-- Γάλλοι στρατιώτες άρχισαν χτες τον αφοπλισμό δεκάδων ανδρών της ένοπλης φιλοκυβερνητικής ομάδας «Adamma» στο βόρειο Μάλι, με βάση σχετική συμφωνία αφοπλισμού όλων των ενόπλων ομάδων στη χώρα (πλην του στρατού), που είχε υπογραφεί στις 20 Ιούνη στην πρωτεύουσα της Αλγερίας, Αλγέρι.

ΛΟΥΙΣΒΙΛ.-- Οι αρχές στο Κεντάκι των ΗΠΑ ανακοίνωσαν πως το Σάββατο τρία άτομα πνίγηκαν (το ένα παιδί) και άλλα τρία αγνοούνται, μετά την ανατροπή σκάφους, στο οποίο επέβαιναν, στον ποταμό Οχάιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ