Σάββατο 30 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το όνειρο του ιμπεριαλισμού

Η Γιουγκοσλαβία πλήρωσε το βάρος του κ. Μιλόσεβιτς σε αίμα, σημειώνει στο χτεσινό «Ναυτίλο» του ο Στάθης και συνεχίζει: «Η νέα Γιουγκοσλαβία ζητάει να πληρωθεί το βάρος του κ. Μιλόσεβιτς σε χρυσάφι.

Η ήττα ενός λαού δεν είναι το τέλος της ιστορίας του, μάλιστα υπάρχουν και ήττες που νικάνε! Ο εξευτελισμός όμως της ήττας ενός λαού κι ενός έθνους είναι το πιο τρελό όνειρο των Επικυριάρχων.

"Δε θα θέλαμε να παραδώσουμε τον Μιλόσεβιτς", δήλωσε ο πολύς κ. Κοστούνιτσα, "αλλά χρειαζόμαστε τα χρήματα!". Αν αυτό δεν είναι η τέλεια πολιτική πορνεία, τι είναι;

Κάθε λαός και έθνος έχει το δικαίωμα να επιλέγει, να καταψηφίζει, ακόμα και να καρατομεί τους ηγέτες του, νόμιμους και άνομους. Ο εξαναγκασμός όμως ενός λαού κι ενός έθνους να φερθεί ως ανδράποδο μπροστά στα μάτια όλης της Οικουμένης, προδίδοντας την ίδια του την ήττα σε ξεφτίλα, είναι το πιο τρελό όνειρο του Ιμπεριαλισμού!

Οι Σέρβοι κι ο Μιλόσεβιτς παρέδωσαν το Κοσσυφοπέδιο χωρίς να ρίξουν ούτε τουφεκιά σε Δυτικό στρατιώτη - νομίζουμε ότι αυτό οι Δημοκρατίες δε θα το πληρώνουν για πολύ καιρό; Ο Στάλιν αρνήθηκε να ανταλλάξει με τους Ναζί τον ίδιο του τον αιχμαλωτισμένο γιο, με αποτέλεσμα να τον εκτελέσουν οι Γερμανοί! Οι Δημοκρατίες;

(Κι όποιος νομίσει ότι το σχόλιο αυτό είναι "σταλινικό", τόσο καταλαβαίνει)...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ