Σάββατο 30 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Πιέσεις στην κυβέρνηση στο όνομα της «αγοράς»

Αυθεντικός εκφραστής των ανησυχιών και των φόβων της «αγοράς» για την «πολιτική αβεβαιότητα» εμφανίστηκε χτες ο Κ. Καραμανλής, ενώ ταυτόχρονα διαβεβαίωσε ότι το κόμμα του θα κάνει ό,τι μπορεί για «να περιορίσει τις αρνητικές συνέπειες» από τους «χειρισμούς και την απραγία της κυβέρνησης».

Προσδιορίζοντας τη στάση του κόμματός του απέναντι στις τελευταίες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, ο Κ. Καραμανλής σε ομιλία του χτες στο 4ο συνέδριο της ΔΑΚΕ, επιχείρησε να αποκρύψει την αμηχανία και την αδυναμία του να αντιπαρατεθεί στην κυβερνητική πολιτική, με υπαινιγμούς για πρόωρες εκλογές, τις οποίες όμως δε ζήτησε. Περισσότερο για εσωκομματική κατανάλωση διαπίστωσε ότι «διανύουμε, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης, μια πολιτικά βεβαρημένη περίοδο» και πρόσθεσε ότι «τίποτα δεν μπορεί να αποκλείεται το επόμενο διάστημα». Σε άλλο σημείο υπαινίχθηκε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματα που επικαλέστηκε ο Κ. Σημίτης για την επίσπευση του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ (ακυβερνησία, έλλειψη πολιτικής νομιμοποίησης), αλλά περιορίστηκε απλά να θέσει το ζήτημα με ρητορικά ερωτήματα του τύπου «λύσεις στα προβλήματα που οι ίδιοι δημιούργησαν ποιος θα δώσει;». Εκτίμησε ότι αυτό που η κυβέρνηση ζητά με το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ είναι «μια νέα περίοδος χάριτος για την ακυβερνησία» και «να συγκαλύψει την αδυναμία διακυβέρνησης», ενώ υποστήριξε ότι «ο τόπος αντιμετωπίζει σήμερα πρόβλημα κυβερνητικού κενού και πολιτικής αβεβαιότητας»(!). Προκειμένου να στηρίξει τον ισχυρισμό του επικαλέστηκε την «αντίδραση της αγοράς, η οποία δεν επιτρέπει αμφιβολίες».

Σε όλους τους τόνους και διαρκώς ο Κ. Καραμανλής έκανε λόγο για «ανίσχυρη και αναποτελεσματική κυβέρνηση», αλλά αυτή ακριβώς την κυβέρνηση δήλωσε πανέτοιμος να στηρίξει για την υλοποίηση των αντιλαϊκών μέτρων με αιχμή το Ασφαλιστικό! Ανέφερε συγκεκριμένα ότι «στηρίζουμε το διάλογο και είμαστε έτοιμοι να συμμετάσχουμε σ' αυτόν», ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να μην παραπέμψει το ζήτημα στις ελληνικές καλένδες και να μην κάνει παζάρια, γιατί έτσι «δε λύνεται κανένα πρόβλημα». Οσον αφορά το ρόλο που αναγνωρίζει στο συνδικαλιστικό κίνημα, ο Κ. Καραμανλής είπε ότι από τους συνδικαλιστές θέλει να έχει πληροφόρηση, προτάσεις και ιδέες αλλά -για όνομα του Θεού!- δε θέλει διεκδικήσεις και αγώνες...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεσμεύεται στο κεφάλαιο και φοβερίζει το λαϊκό κίνημα (2009-10-03 00:00:00.0)
Προκαλεί συνέδριο ΔΗΚΚΙ... για να το διαλύσει (2004-08-31 00:00:00.0)
Υπερασπίζονται τις αντιλαϊκές επιλογές τους (2004-04-20 00:00:00.0)
Το παραμύθι της «ακυβερνησίας» (2001-07-13 00:00:00.0)
Συνέδριο «επίσπευσης» της αντιλαϊκής πολιτικής (2001-06-24 00:00:00.0)
Ασύστολη δημαγωγία μέχρι τέλους (2000-04-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ