Σάββατο 30 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Εγκλημα σε εξέλιξη...

Το έγκλημα είναι σε εξέλιξη. Εκείνο που ξεκίνησε με το διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας για να ακολουθήσει ο βρώμικος απρόκλητος πόλεμος με τις ψυχρές δολοφονίες αθώων ακόμα συνεχίζεται...

Καθόλου απρόβλεπτες δεν είναι οι συνέπειες της γκανγκστερικής παράδοσης του Σλ. Μιλόσεβιτς, όπως βιάστηκαν να ισχυριστούν και κάποιοι Ελληνες πολιτικοί. Είναι πολύ προβλέψιμες και πάνω απ' όλα σκόπιμες από το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ενωση. Ακριβώς γι' αυτό επιδίωξαν την παράδοση μ' αυτόν τον τρόπο. Για να τις δρομολογήσουν και να ανοιχτεί δικό τους «πεδίο λαμπρό» για καινούριες δυνατότητες επέμβασης.

Ο παραλογισμός που προκύπτει από την υπόθεση παράδοσης, όπου η υποτιθέμενη ΝΑΤΟική «δικαιοσύνη» καλείται να απονεμηθεί κατόπιν μιας γκανγκστερικής αρπαγής, ήταν σκόπιμος. Ηταν ο ορισμός της λεγόμενης «Νέας Τάξης Πραγμάτων». Εκτός από το μήνυμα «κάνω ό,τι γουστάρω» προς τους λαούς όλου του κόσμου, έστελνε ταυτόχρονο μήνυμα στο λαό της Γιουγκοσλαβίας «αρπαχτείτε τώρα μεταξύ σας, να διαλυθείτε, γιατί, έτσι και αλλιώς, θα σας διαλύσουμε εμείς...».

Χρειάζονται και άλλο ζωτικό χώρο, για να απλώσουν τον ιμπεριαλιστικό τους ανταγωνισμό και όσο παίρνουν από την περιοχή των Βαλκανίων τόσο αχόρταγοι γίνονται. Δεν πρόκειται να «μπουκώσουν» ποτέ από μόνοι τους, γιατί αυτό θα ήταν άρνηση της ίδιας της ιμπεριαλιστικής φύσης, καθώς και του μεταξύ τους ανταγωνισμού που προκύπτει αντικειμενικά. Αρα, όσοι ελπίζουν πως με τις διαρκείς υποχωρήσεις στα ιμπεριαλιστικά κέφια θα χορτάσουν το θηρίο και θα σταματήσει, πλανώνται πλάνην οικτράν.

Οσοι από την άλλη, όπως η ελληνική κυβέρνηση, «τυλιγμένοι» μέσα στο ιμπεριαλιστικό σύστημα, πιστεύουν πως θα γλιτώσουν και θα βγουν και κερδισμένοι από πάνω, επειδή επέλεξαν μαζί με τα ΝΑΤΟικά αγρίμια να φωνάζουν τώρα «Τον Βαραβά - Μιλόσεβιτς...», αυτοί είναι που είναι βαθιά νυχτωμένοι...`Η δεν είναι και κολακεύονται που τους αφήνουν οι μεγάλοι να «φυλάνε ρούχα», καθώς παίζουν με τις ζωές των λαών της περιοχής των Βαλκανίων; Μάλλον αυτό συμβαίνει από την εποχή που έκαναν ακόμα τον τσιλιαδόρο στο βρώμικο πόλεμο και τώρα ελπίζουν έστω σε μια θέση «στον πάγκο...».

Ομως, ο ιμπεριαλιστικός ανταγωνισμός δε λειτουργεί με υποσχέσεις και μνήμες «κυρίων». Λειτουργεί με τους κανόνες της διαρκούς τυφλής αρπαγής, που δεν είναι ποτέ σε θέση να «θυμάται» ποιος ήταν μαζί του στην προηγούμενη, αλλά πάντα σχεδιάζει την επόμενη. Αρα, όταν εγκληματεί με τέτοιο τρόπο στην περιοχή μας, ο κίνδυνος να είμαστε στην επόμενη «γύρα του» τα θύματα, είναι πάντα υπαρκτός.

Ο τρόπος παράδοσης του Σλ. Μιλόσεβιτς περιείχε και το άλλο σκόπιμο μήνυμα. Οτι, τάχα, η λεγόμενη «Νέα Τάξη Πραγμάτων» είναι οριστική και αμετάκλητη και ό,τι δεν καταστρέφει, μπορεί να το αγοράζει... Αυτό μπορεί να είναι αλήθεια, μόνο υπό τον όρο ότι δεν παίρνει υπόψη την ανθρώπινη μαζική κοινωνικοπολιτική δράση. Ομως, μόνο αυτή καθορίζει πραγματικότητες και μόνο αυτή κρίνει το μέλλον. Φυσικά, αν αφεθούν οι ιμπεριαλιστές μόνοι τους να σχεδιάζουν και να εκτελούν, τότε δεν υπάρχουν ελπίδες για τους λαούς. Ομως, η μαζική λαϊκή δράση, όχι μόνο ανατρέπει σχέδια, αλλά ξετινάζει και το ίδιο το βάρβαρο σύστημα. Μην τους αφήσουμε μόνους τους...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ