Σάββατο 30 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το συνέδριο

Τα παρακάτω απευθύνονται σε όσους οπαδούς και ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ διατηρούν ακόμη ελπίδες και παρά τη διαφωνία τους με την κυβερνητική πολιτική, πιστεύουν ότι το συνέδριο θα χαράξει νέα πορεία κλπ. Ας διαβάσουν, λοιπόν, τι γράφει στο χτεσινό «Βήμα» ο Γ. Πρετεντέρης, ειδικός «σύμβουλος» του Κ. Σημίτη: «...Σε τι συνίσταται αυτή η πολιτική; Εχει δύο εφαρμογές. Πρώτον, δείχνεις το καρότο και μόλις ξεμυτίσει ο λαγός να το φάει του δίνεις μια στο κεφάλι, πάρ' τον κάτω το λαγό. Δεύτερον, χρησιμοποιείς εναλλακτικά το καρότο για να δελεάσεις και το μπαστούνι για να κατραπακιάσεις.

...Μια το μπαστούνι, λοιπόν, και μια το καρότο. Από την εποχή του "Τέντι" Ρούσβελτ η αποτελεσματικότητα της μεθόδου έχει αποδειχθεί αναμφισβήτητη. Πρώτα πιάνεις τον κόσμο από αυτί και στο συνέδριο. Υστερα τους δίνεις μία βδομάδα καιρό να καταλάβουν τι τους συνέβη: να αντιληφθούν, δηλαδή, ότι το συνέδριο έχει τελειώσει προτού ξεκινήσει.

Μετά πας στο Εκτελεστικό και εξηγείς με όλη την αφέλεια του κόσμου: "Εγώ, παιδιά, θα είμαι ούτως ή άλλως ο νικητής. Υπάρχει κανείς εδώ μέσα που θέλει να παίξει τον χαμένο;". Τα εσώρουχα δεν τα επιστρέφεις, τα κρατάς για κάθε ενδεχόμενο. Τι έχασες με αυτό; Τίποτε. Τι κέρδισες; Μια νίκη, που την είχες ανάγκη όσο τίποτε άλλο. Και χωρίς να ανοίξει ρουθούνι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ