Τρίτη 3 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
10ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΛΜΕ
Στις συνελεύσεις παραπέμφθηκαν οι αποφάσεις

Μάχη έδωσε η ΕΣΑΚ ΔΕΕ για να μην παρθούν αποφάσεις ερήμην του κλάδου

Στις γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ παραπέμφθηκαν ουσιαστικά όλες οι αποφάσεις για τα ζητήματα που απασχόλησαν το 10ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ, οι εργασίες του οποίου έληξαν το Σάββατο με την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Το απερχόμενο ΔΣ της ΟΛΜΕ προσήλθε στο συνέδριο χωρίς εισηγήσεις, αφού οι σκοπιμότητες των παρατάξεων ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ-«Συνεργασίας» εμπόδισαν τη διατύπωση εισηγήσεων, παρόλο που επί της ουσίας η σύγκλισή τους στα στρατηγικά ζητήματα της εκπαίδευσης ήταν δεδομένη.

«Η ανυπαρξία συγκεκριμένων εισηγήσεων μετέτρεψε το συνέδριο σε χώρο όπου πλεόνασαν η φλυαρία, οι απεραντολογίες και η κωλυσιεργία των τριών κυρίως παρατάξεων», δήλωσε ο Κ. Θύμης, αντιπρόσωπος της ΕΛΜΕ Κέρκυρας με την ΕΣΑΚ ΔΕΕ. Παρ' όλα αυτά, όταν το συνέδριο είχε στην ουσία λήξει, την Παρασκευή 29 του Ιούνη, και μάλιστα μετά τις 11 το βράδυ, με ευθύνη των παρατάξεων ΔΑΚΕ- «Συνεργασίας»-«Παρέμβασης» επιχειρήθηκε να υπάρξουν επιλεκτική ιεράρχηση προτάσεων και ψηφοφορίες για κεντρικά επίκαιρα ζητήματα της εκπαίδευσης με θέσεις που τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά τους ούτε είχαν συζητηθεί στις γενικές συνελεύσεις ούτε καν είχαν γίνει γνωστές στην αίθουσα του συνεδρίου πριν από εκείνη την ώρα.

«Αυτό αποφεύχθηκε με την καταλυτική παρέμβαση των συνδικαλιστών της ΕΣΑΚ ΔΕΕ, που διατύπωσαν την άποψη ότι οι μεταμεσονύχτιες παρατάσεις συνεδρίων, την ευθύνη των οποίων ήθελαν να αναλάβουν ΔΑΚΕ, "Συνεργασία" και "Παρέμβαση" προκειμένου να υφαρπαστούν αποφάσεις και να ψηφιστούν προτάσεις που δεν είχαν συζητηθεί στον κλάδο, δεν έχουν καμία σχέση με τη συνδικαλιστική δημοκρατία», δηλώνει ο Κ. Θύμης. Τελικά όλα τα ζητήματα θα παραπεμφθούν στις γενικές συνελεύσεις, κάτι που από τη μεριά της ΕΣΑΚ ΔΕΕ είχε προταθεί από την αρχή και είχε απορριφθεί από τις άλλες δυνάμεις.

Στις γενικές συνελεύσεις, λοιπόν, θα κριθούν και οι προτάσεις για όλα τα ζητήματα που κατέθεσε η ΕΣΑΚ ΔΕΕ στα πρακτικά του συνεδρίου και παρουσίασαν οι συνδικαλιστές της όλη τη διάρκεια των εργασιών και αφορούν στο σύγχρονο σχολείο των λαϊκών αναγκών που θα διαμορφώνει ολοκληρωμένες προσωπικότητες, στην αντίθεση στο μοντέλο του εκπαιδευτικού, που θα διασύρεται και θα υπηρετεί την εκπαίδευση την οποία το μεγάλο κεφάλαιο θέλει, και στην ανάγκη για καταρτισμένους εκπαιδευτικούς, που θα στηρίζονται επιστημονικά, και στην πρόταση της ΕΣΑΚ ΔΕΕ για ένα συνδικαλιστικό κίνημα εκπαιδευτικών που θα συγκρούεται με την κυρίαρχη πολιτική, θα αναπτύσσει αγώνες σε συντονισμό με τους άλλους εργαζόμενους, στο πλαίσιο του ΠΑΜΕ.

Ιδιοι συσχετισμοί

Στις αρχαιρεσίες για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ ψήφισαν 386 αντιπρόσωποι, υπήρξαν 4 άκυρα και λευκά και τα 382 έγκυρα ψηφοδέλτια κατανεμήθηκαν ως εξής: ΕΣΑΚ ΔΕΕ 40, ΠΑΣΚ 128, ΔΑΚΕ 101, «Συνεργασία» 74 και «Παρέμβαση» 39 ψήφοι. Οι έδρες κατανέμονται όπως και στο προηγούμενο ΔΣ, δηλαδή ΕΣΑΚ ΔΕΕ 1 έδρα, ΠΑΣΚ 4, ΔΑΚΕ 3, «Συνεργασία» 2 και «Παρέμβαση» 1 έδρα.

Στις εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων για το 31ο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ ψήφισαν 386 αντιπρόσωποι και υπήρξαν 2 άκυρα-λευκά. Πήραν: ΕΣΑΚ ΔΕΕ 40, ΠΑΣΚ 129, ΔΑΚΕ 101, «Συνεργασία» 76, «Παρέμβαση» 26, «Συμμαχία Εκπαιδευτικών» 9 και «Χριστιανική Εναλλακτική Κίνηση» 3.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ