Τρίτη 3 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εληξε η απεργία στο Δήμο Βύρωνα

Διέκοψαν την απεργία τους οι εργαζόμενοι στο Δήμο Βύρωνα, υπερψηφίζοντας τη σχετική πρόταση της παράταξης της ΕΣΑΚ, η οποία έκρινε ότι η απόφαση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου για το ξεπέρασμα των προβλημάτων στη λειτουργία της δημοτικής επιχείρησης είναι σε θετική κατεύθυνση.

Για τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων συνεδρίασε χτες η Γενική Συνέλευση του Σωματείου των Εργαζομένων. Στη συνέλευση κατατέθηκαν δύο προτάσεις, η μία από την πλευρά της διοίκησης του Σωματείου που ζητούσε συνέχιση των κινητοποιήσεων και η δεύτερη από την παράταξη της ΕΣΑΚ που ζητούσε τη λήξη τους. Υπερψηφίστηκε η πρόταση της ΕΣΑΚ με 90 ψήφους, ενώ η πρόταση της πλειοψηφίας έλαβε 52 ψήφους. Υπήρξαν επίσης και 21 λευκά - άκυρα και μια αποχή.

Σύμφωνα με την ΕΣΑΚ, τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας επιβεβαιώνουν την αρχική της θέση πως η συγκεκριμένη απεργία «στερείται αιτημάτων» και στόχο είχε να πλήξει τη Δημοτική Αρχή ενόψει των δημοτικών εκλογών του 2002.

Ο δήμαρχος της πόλης, Ν. Ρογκάκος, τονίζει σε ανακοίνωσή του πως «με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης οι εργαζόμενοι είπαν όχι στη συνέχιση αυτής της τυφλής, χωρίς αρχές, πλαίσιο και περιεχόμενο, απεργία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ