Τρίτη 3 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Το μαύρο χρονικό

Η σφαγή είχε τελειώσει. Οι δολοφόνοι άφησαν πίσω τους κουφάρια αμάχων, αποκαΐδια και οιμωγές και επέστρεψαν στο άντρο τους. Εκεί σκούπισαν ατάραχοι τα φονικά εγχειρίδιά τους από το αίμα των αθώων που είχαν εξολοθρεύσει και καθάρισαν τα χέρια τους από κάθε ίχνος των εγκλημάτων τους. Και τότε χωρίς ίχνος δισταγμού οι μιαροί εξολοθρευτές εφόρεσαν τηβέννους δικαστών και επήραν το ζυγό της Θέμιδας για να ζυγίσουν, λέει, τα ανομήματα - όχι τα δικά τους - αλλά των θυμάτων τους και να αποδώσουν έτσι «Δικαιοσύνη» με την ξίκικη παλάντζα τους, για όσα φοβερά είχαν συμβεί!

»Και συνεκροτήθη τότε κονκλάβιο ανομίας και φρίκης, ψευδώς ονομαζόμενο Διεθνές Δικαστήριο. Και ενώπιόν του έλαβε χώρα η μεγαλύτερη στρεψοδικία της παγκόσμιας ιστορίας, καθόσον το θλιβερό τούτο όργανο των γκάνγκστερς προσήγαγε για να δικάσει τον επικεφαλής του λαού που είχε κατασφαγεί από τους αιμοσταγείς κριτές. Η κατηγορία που αποδόθηκε στον προσαχθέντα ήταν ότι διέπραξε «εγκλήματα πολέμου», αδίκημα που εβάρυνε στην πραγματικότητα τους «δικαστές» λύκους, οι οποίοι είχαν ενδυθεί δοράν προβάτου για να εξαπατήσουν την παγκόσμια κοινή γνώμη... Και η οικουμένη ολόκληρη είχε ανοίξει διάπλατα τα μάτια της και παρακολουθούσε τη φριχτή στρεψοδικία. Στο διάβα των αιώνων είχε δει άπειρες δίκες και καταδίκες αθώων, αλλά ουδέποτε άλλοτε είχε δει να ανέρχονται στα έδρανα των δικαστών οι θύτες και να επιρρίπτουν στο θύμα τα εγκλήματά τους. Και η οικουμένη έφριττε, καθώς διαπίστωνε ότι είχε έρθει η φοβερή εποχή, όπου οι πόρνες ανέβαιναν θρασύτατα στους άμβωνες και διακήρυτταν με πάθος την ηθική!

Εντονος προβληματισμός υπήρξε στους γκάνγκστερς, λίγο πριν συγκροτήσουν το φριχτό «στρεψοδικείο» τους. «Πώς θα συλλάβουμε το εξιλαστήριο θύμα;», αναρωτήθηκαν. «Θα στείλουμε Ράμπο να το απαγάγουν;». «Οχι - αντέτειναν σ' αυτήν τη σκέψη οι πιο σατανικοί της σπείρας. Οχι, γιατί σκοπός μας δεν είναι μόνο να δικαιολογήσουμε τις σφαγές μας, συλλαμβάνοντας το εξιλαστήριο θύμα. Ούτε σκοπός μας είναι μόνο να τρομοκρατήσουμε παντού τους λαούς, ώστε να μη σηκώνουν κεφάλι απέναντί μας. Μαζί με αυτούς τους δύο στόχους έχουμε και έναν τρίτο σημαντικό: Να ταπεινώσουμε, να εξευτελίσουμε αυτόν το λαό που αντιστάθηκε στη δύναμή μας».

- Και πώς θα το πετύχουμε αυτό;

- Θα μας τον παραδώσουν οι ίδιοι οι δικοί του. Ιούδες υπήρξαν πάντοτε και θα βρεθούν και τώρα.

»Και πανάθλιοι κυβερνήτες που είχαν αναλάβει τώρα τα ηνία του ηρωικού λαού, του Δαβίδ που είχε αντισταθεί στο Γολιάθ, συνέλαβαν το εξιλαστήριο θύμα και το παρέδωσαν δέσμιο στους κακοποιούς, που είχαν μασκαρευτεί σε κριτές. Και αμαύρωσαν έτσι οι χαμερπείς την τιμή του λαού τους, που εκτός από την ηρωική αντίστασή του στη «νέα τάξη» είχε να επιδείξει και πάμπολλες όμοιες σελίδες δόξας. Οπως το έπος που έγραψε το Μάρτη του 1941, όταν ανέτρεψε την τότε κυβέρνησή του, που είχε υπογράψει σύμφωνο φιλίας με τους ναζί, και αποφάσισε να πολεμήσει τις χιτλερικές ορδές...

Το σατανικό σχέδιο των γκάνγκστερς είχε πετύχει. Το εξιλαστήριο θύμα βρισκόταν ήδη στα χέρια της. Και η σπείρα επικαλούμενη το Διεθνές Δίκαιο που το είχε καταπατήσει άγρια έστηνε εδώλιο στη Χάγη, παρουσιάζοντας τη στρεψοδικία της σαν μια νέα «δίκη της Νυρεμβέργης»!

»Και η οικουμένη γύριζε τώρα τη μνήμη της στο παρελθόν και θυμόταν τα λόγια του Αμερικάνου κατήγορου Ρόμπερτ Τζάκσον σ' εκείνη τη δίκη των δολοφόνων ναζί: «Οι ένοχοι πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά και από το νόμο και από τις συνειδήσεις των ανθρώπων, ώστε στο μέλλον να μη βρεθούν μιμητές για τέτοια κακουργήματα...». Θυμόταν οι λαοί και διαπίστωναν με τραγικό τρόπο ότι οι μιμητές ομοίων εγκλημάτων βρέθηκαν μετά από λίγες δεκαετίες. Και καταλάβαιναν οι λαοί ότι εάν δεν ήθελαν να εξανδραποδιστούν ή και να αφανιστούν, έπρεπε να αγωνιστούν μέχρις εσχάτων εναντίον της νεοναζιστικής «νέας τάξης», που συνέθλιβε με τη σιδερένια φτέρνα της ολόκληρο τον πλανήτη...


Τάσος ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η νύχτα προβλέπεται μεγάλη (2015-12-06 00:00:00.0)
Καταγγέλλει παρέμβαση ΠΑΣΟΚ στη δίκη (2013-04-24 00:00:00.0)
Η κραυγή ενός λαού (2003-04-15 00:00:00.0)
Ενοχοι ζητούν συνενόχους... (2000-02-15 00:00:00.0)
Δολοφόνοι και αυτόχειρες (1999-05-18 00:00:00.0)
Ευγνωμοσύνη στο γιουγκοσλαβικό λαό (1999-04-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ