Παρασκευή 30 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΤΑΜΙ
Εχει τις ίδιες αγωνίες με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ και μονοπώλια

Σαν συνεννοημένοι με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ, και τα στελέχη του Ποταμιού ζητούν «την άμεση σύγκληση» της Διαρκούς Επιτροπής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

Στην επιστολή τους προς τον πρόεδρο της επιτροπής αναφέρουν: «Δυστυχώς, ούτε ο πρωθυπουργός ούτε ο υπουργός Εξωτερικών έχουν ενημερώσει επαρκώς τα μέλη της Βουλής των Ελλήνων, όπως επιβάλλεται για θέματα εθνικής σημασίας. Οι προθέσεις της κυβέρνησης ως προς το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και οι εξελίξεις στο Κυπριακό είναι ζητήματα που χρήζουν άμεσης ενημέρωσης. Η εκρηκτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο παραμένει θέμα εθνικού ενδιαφέροντος».

Παρακάτω, στο ίδιο μοτίβο με τις αντίστοιχες επιστολές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ, προσθέτουν: «Πέραν τούτων, οι διαστάσεις που παίρνει το ζήτημα των μεταναστευτικών ροών δύνανται να επηρεάσουν απρόβλεπτα τις σχέσεις με τους εταίρους μας στην ΕΕ, τους γείτονές μας στα Βαλκάνια αλλά και την Τουρκία. Και σε αυτό το θέμα, οι δηλώσεις του πρωθυπουργού, ιδίως μετά την άτυπη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Οκτωβρίου 2015 υπήρξαν αντιφατικές και όχι διαφωτιστικές. Ο περιορισμένος ρόλος που επιφυλάσσει η κυβέρνηση στον FRONTEX, το ενδεχόμενο άρνησης γειτονικών χωρών να δεχτούν πρόσφυγες που εξέρχονται από την Ελλάδα και ο εγκλωβισμός τους στη χώρα μας, οι αρχές που θα διέπουν τη συνεργασία μας με την Τουρκία για τον έλεγχο των θαλασσίων συνόρων αλλά και η πίεση προς τη γείτονα, διαμέσου της ΕΕ, για την συγκράτηση των προσφυγικών ροών και τη βελτίωση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή είναι επείγοντος χαρακτήρα και απαιτούν δημοκρατικό έλεγχο». Αρα, όλη τους η πρεμούρα είναι η εφαρμογή των αποφάσεων της ΕΕ για το Μεταναστευτικό με βάση και τις ανάγκες ή τις δυσκολίες των καπιταλιστών και όχι των μεταναστών.

Τέλος, εκφράζοντας την αγωνία των ντόπιων μονοπωλίων για την εξασφάλιση γραμμών χρηματοδότησής τους από τους εταίρους τους στην ΕΕ, στο ΔΝΤ και όπου αλλού, το Ποτάμι εξέδωσε ανακοίνωση λέγοντας:

«Εικόνες από το πρόσφατο παρελθόν των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Σαμαρά ξαναζούμε και με την κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου. "Θα πάρουμε ή δεν θα πάρουμε τη δόση;". Το ερώτημα που κυριαρχούσε σχεδόν σε κάθε αξιολόγηση, κυριαρχεί και σήμερα μαζί με τα γνωστά περί ισοδύναμων, που λέγονται για εσωτερική κατανάλωση, περί πολιτικής διαπραγμάτευσης κ.λπ. κ.λπ... Την ίδια στιγμή κρίσιμα νομοθετήματα έρχονται ξανά με τη μορφή του κατεπείγοντος, ενώ το κλίμα αβεβαιότητας οδηγεί μεγάλες επενδύσεις, όπως αυτή της Microsoft, εκτός Ελλάδας. Η κυβέρνηση με τα ψέματά της, την προχειρότητα και τις παλινωδίες της, αντί να δίνει λύσεις, ενισχύει το κλίμα αβεβαιότητας»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ