Παρασκευή 30 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ
Ανεβάζουν τόνους με άξονα εξωτερική πολιτική και Μεταναστευτικό

Τη σύγκληση της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής ζητούν, με επιστολή τους προς τον πρόεδρό της, (και) βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ), γράφοντας μεταξύ άλλων:

«(...) έχουμε ζητήσει από τον υπουργό Εξωτερικών να ενημερώσει την επιτροπή μας για τα μείζονα θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής και να συζητήσει γι' αυτά με τα μέλη της. Είναι αλήθεια πως πολλά από τα θέματα αυτά συζητούνται στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ), το οποίο λειτουργεί κανονικά, αλλά αφενός η φύση του οργάνου αυτού είναι διαφορετική και αφετέρου ο υπουργός, με την απαράδεκτη επιστολή του προς τα κόμματα για την ΠΓΔΜ (σ.σ: ο Ν. Κοτζιάς ζητούσε να του προτείνουν ονόματα για την ΠΓΔΜ...), τορπίλισε την εμπιστοσύνη με την οποία τον είχαμε περιβάλει».

Τέλος, τονίζουν ότι «η συνεδρίαση της διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας είναι απαραίτητη, ειδικά τώρα που το Προσφυγικό και το Μεταναστευτικό πήραν και τη μορφή μείζονος θέματος εξωτερικής και ευρωπαϊκής πολιτικής».

Στο μεταξύ, συγκροτήθηκε το Κεντρικό Συντονιστικό Συμβούλιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, σε μια παραπέρα προσπάθεια σχηματοποίησης του χώρου τους σε έναν διακριτό, τρίτο, σοσιαλδημοκρατικό πόλο του αστικού πολιτικού συστήματος. Μετέχουν 17 στελέχη από ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και άλλες Κινήσεις της εγχώριας σοσιαλδημοκρατίας, μεταξύ των οποίων και οι Φ. Γεννηματά, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, και Θ. Θεοχαρόπουλος, πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ