Παρασκευή 30 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΗΒΑ
Συγκέντρωση καταδίκης της ναζιστικής Χρυσής Αυγής

Πήρε την απάντησή της η εγκληματική οργάνωση, τραμπούκοι της οποίας επιτέθηκαν σε Θηβαίο αγωνιστή μετά τις εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου, όπου τους κάλεσε η δημοτική αρχή!

Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας - καταδίκης της εγκληματικής, φασιστικής Χρυσής Αυγής, πραγματοποιήθηκε χτες Πέμπτη, στην κεντρική πλατεία της Θήβας, έπειτα από κάλεσμα του Σωματείου Χημικής Βιομηχανίας Βοιωτίας «Ο Σπάρτακος», που έλαβε την πρωτοβουλία μετά την άνανδρη και τραμπούκικη επίθεση χρυσαυγιτών σε Θηβαίο αγωνιστή.

Να σημειώσουμε ότι ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου η δημοτική αρχή Θήβας είχε το θράσος να καλέσει τον χρυσαυγίτη βουλευτή Β. Καρακώστα στις επετειακές εκδηλώσεις. Αμέσως μετά οι συνοδοί του επιτέθηκαν και χτύπησαν αγωνιστή που συμμετείχε στην «υποδοχή» που οργάνωσε η ΚΟ του ΚΚΕ και το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, που βεβαίως αρνήθηκε να καταθέσει στεφάνι τιμώντας τα θύματα «αγκαζέ» με τους απογόνους των θυτών τους.

Η Τομεακή Επιτροπή Θήβας - Οινοφύτων του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει την απόφαση της δημοτικής αρχής Θήβας να καλέσει επίσημα τον ναζί βουλευτή, τον απόγονο των ταγματασφαλιτών και των γερμανοτσολιάδων, των συνεργατών εκείνων που εκτέλεσαν δεκάδες Θηβαίους στην Κατοχή, που έκαψαν τη Δομβραίνα, τα Χώστια και τη Θίσβη να καταθέσει στεφάνι για την 28ηΟκτώβρη.

«Μαζί με το παράρτημα Θήβας της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης "υποδεχτήκαμε" τον ναζί στην πρώτη του επίσκεψη στην πόλη, με το σύνθημα που του αρμόζει: "Χτες βασανιστές και ταγματασφαλίτες, όπλο του συστήματος είναι οι χρυσαυγίτες". Οι ναζί ενοχλήθηκαν, και για πολλοστή φορά διάλεξαν τη μέθοδο της άνανδρης επίθεσης και της τρομοκράτησης. Τρία μέλη της συνοδείας του βουλευτή επιτέθηκαν αμέσως μετά την παρέλαση σε Θηβαίο αγωνιστή που πήρε μέρος στη διαμαρτυρία. Του επιτέθηκαν πισώπλατα, τον χτύπησαν και τον απείλησαν», καταγγέλλει η ΤΕ Θήβας - Οινοφύτων που απηύθυνε κάλεσμα στους φορείς της πόλης και της περιοχής να καταδικάσουν με κάθε τρόπο την παρουσία της ναζιστικής Χρυσής Αυγής στην πόλη της Θήβας. Να απομονώσουν τα μέλη και τους οπαδούς της εγκληματικής φασιστικής συμμορίας.

Να μη βρίσκουν χώρο να σταθούν

Απ' την πλευρά του, το Σωματείο Χημικής Βιομηχανίας Βοιωτίας καταδικάζει τη δημοτική αρχή Θήβας και καταγγέλλει την άνανδρη και τραμπούκικη επίθεση των χρυσαυγιτών σε Θηβαίο αγωνιστή. «Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση πως οι πρακτικές τραμπουκισμών και τρομοκράτησης δεν θα περάσουν. Ο εργατόκοσμος της Θήβας έχει γνώση από δαύτους. Είναι δηλωμένοι απόγονοι του Χίτλερ και των γερμανοτσολιάδων και σαν τέτοιοι πρέπει να αντιμετωπίζονται. Να μη βρουν χώρο να σταθούν ούτε σε χώρους δουλειάς, ούτε στις γειτονιές, πουθενά. Καλούμε τους εργάτες, τους άνεργους, τους νέους, κάθε μαζικό φορέα και σύλλογο, τα σωματεία, να καταδικάσουν τέτοιες ενέργειες, που στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν και να φιμώσουν κάθε γνήσια λαϊκή αντίδραση», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του «Σπάρτακου».

Ανακοινώσεις καταδίκης της Χρυσής Αυγής, αλλά και της δημοτικής αρχής έβγαλαν το Εργατικό Κέντρο Θήβας, η ΕΛΜΕ Βοιωτίας, ο Σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Θήβας, ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΤΑ Βοιωτίας κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ