Παρασκευή 30 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
«ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΟΝ ΙΤΑΛΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ 1940-41»
Βιβλιοπαρουσιάσεις σε όλη τη χώρα

Συνεχίζονται σε όλη τη χώρα οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ για την παρουσίαση της μελέτης του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ «Το ΚΚΕ στον ιταλοελληνικό πόλεμο 1940-41», που κυκλοφορεί από τη «Σύγχρονη Εποχή».

Στο φόντο όχι μόνο της επετείου της 28ης Οκτωβρίου και της συμπλήρωσης 71 χρόνων από την απελευθέρωση της χώρας από τη ναζιστική κατοχή, αλλά και των εντεινόμενων ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην ευρύτερη περιοχή, η συζήτηση πάνω στα διδάγματα και τα συμπεράσματα από την περίοδο που εστιάζει η μελέτη του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ, καθίσταται πιο επίκαιρη από ποτέ: Ο ιμπεριαλιστικός χαρακτήρας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, οι αποφάσεις της Γ' Διεθνούς και η στρατηγική του ΚΚΕ εκείνα τα χρόνια, τα καθήκοντα των κομμουνιστών σήμερα απέναντι και στο ενδεχόμενο ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου, βρίσκονται στο επίκεντρο των εκδηλώσεων.

Παράλληλα με τη συζήτηση που πραγματοποιείται στις εκδηλώσεις, τα πρώτα στοιχεία που συγκεντρώνουν οι Οργανώσεις για τη διακίνηση της έκδοσης στις εκδηλώσεις, επιβεβαιώνουν τη σημασία τέτοιων πρωτοβουλιών για τη διάδοση των επεξεργασιών του ΚΚΕ, για τη διάδοση του μαρξιστικού - λενινιστικού βιβλίου.

Οι εκδηλώσεις των επόμενων ημερών
Στην Αττική

-- Σήμερα Παρασκευή, στις 6.30 μ.μ., στο Κερατσίνι, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αντώνης Σαμαράκης», με ομιλητή τον Δημήτρη Ξεκαλάκη, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Αττικής και της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Την Κυριακή 1/11, στις 6.30 μ.μ., στον Πειραιά, στα γραφεία της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά, με ομιλητή τον Βαγγέλη Μαρούπα, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Αττικής και Γραμματέα της ΤΕ Πειραιά του ΚΚΕ.

Από τη βιβλιοπαρουσίαση στο Πάντειο
Από τη βιβλιοπαρουσίαση στο Πάντειο
-- Την Κυριακή 1/11, στις 11 π.μ., στην Παιανία, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Παιανίας (κεντρική πλατεία), με ομιλήτρια την Αννα Αγαθοκλέους, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΟ Αττικής.

-- Τη Δευτέρα 2/11, στις 7.30 μ.μ, στον Αλιμο, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αλίμου (Λ. Ιωνίας 96), με ομιλητή τον Αλέξη Ματή, μέλος του Γραφείου της ΤΕ Νοτίων Συνοικιών του ΚΚΕ.

-- Τη Δευτέρα 2/11, στις 6.30 μ.μ, στη Νίκαια, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Νίκαιας - Ρέντη, με ομιλητή τον Αναστάση Γκίκα, μέλος του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στην Πελοπόννησο

-- Σήμερα Παρασκευή, στην Τρίπολη, στο Εργατικό Κέντρο, στις 7.30 μ.μ., με την Στέλλα Χρηστέα, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Πελοποννήσου του ΚΚΕ.

-- Αύριο Σάββατο, στο Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας, στις 7 μ.μ. Την παρουσίαση θα κάνει η Λένα Κορδονούρη, Γραμματέας της ΚΟΒ Αμαλιάδας.

Στη Δυτική Ελλάδα

-- Σήμερα Παρασκευή, στο Αγρίνιο, στο Εργατικό Κέντρο, στις 19.00, θα μιλήσει ο Γιάννης Ποσοτίδης, μέλος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ.

-- Σήμερα Παρασκευή, στο Αίγιο, στο Εργατικό Κέντρο, στις 20.00, θα μιλήσει η Ειρήνη Αρμενάκα, μέλος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ.

Από την παρουσίαση στα Τρίκαλα
Από την παρουσίαση στα Τρίκαλα
-- Σήμερα Παρασκευή, στην Αμαλιάδα, στο Εργατικό Κέντρο, στις 19.30, θα μιλήσει η Λένα Κορδονούρη, Γραμματέας της ΚΟΒ Αμαλιάδας.

-- Αύριο Σάββατο, στην Πάτρα, στο Παλαιό Νοσοκομείο, στις 18.30, θα μιλήσει η Μαρίνα Λαβράνου, μέλος του ΓΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ.

-- Αύριο Σάββατο, στη Ζάκυνθο, στο Μουσικό Γυμνάσιο, στις 19.30, θα μιλήσει ο Γιώργος Κωνσταντίνου, μέλος της ΤΕ Ζακύνθου του ΚΚΕ.

-- Την Κυριακή 1/11, στο Μεσολόγγι, στο «Τρικούπειο» Πολιτιστικό Κέντρο, στις 11 π.μ., θα μιλήσει ο Βασίλης Θεοδωρόπουλος, μέλος του ΤΓ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ.

-- Την Κυριακή 1/11, στη Ναύπακτο, στην αίθουσα «ΞΕΝΙΑ», στις 7 μ.μ., θα μιλήσει ο Γιάννης Τόλης, μέλος του ΓΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ.

-- Την Κυριακή 1/11, στο Ληξούρι, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του ΤΕΙ. Την παρουσίαση θα κάνει ο Βαγγέλης Νικολάτος, μέλος της ΤΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης του ΚΚΕ.

Στην Κ. Μακεδονία

-- Σήμερα Παρασκευή, στη Νάουσα, στις 7 μ.μ., στη «Βέτλανς», με ομιλητή τον Κώστα Σιδηρόπουλο, μέλος της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

-- Σήμερα Παρασκευή, στη «Βέτλανς» (Ημαθία), στις 7 μ.μ., με τον Κώστα Σιδηρόπουλο, μέλος της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

-- Σήμερα Παρασκευή, στην Τούμπα Θεσσαλονίκης, στις 7 μ.μ., στο Κέντρο Πολιτισμού, με ομιλήτρια την Εφη Κουκούλα, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

-- Την Τετάρτη 4/11, στη Βέροια, στις 6 μ.μ., στον Πολυχώρο Ελιάς, με ομιλητή τον Φάνη Καρκαντζούνη, μέλος της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

-- Την Τετάρτη 4/11, στο Κιλκίς, στις 7 μ.μ., στο Επιμελητήριο, με ομιλήτρια την Θεανώ Καπέτη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Την Τετάρτη 4/11, στον Εύοσμο, στις 7 μ.μ., στο φουαγιέ του Δημαρχείου, με ομιλήτρια την Εφη Κουκούλα, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

-- Την Τετάρτη 4/11, στην Καλαμαριά, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (πλατεία Σκρα), με ομιλήτρια την Αθανασία Χατζή, μέλος της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

-- Την Τετάρτη 4/11, στο Πλαγιάρι, με ομιλήτρια την Λίνα Χατζηκυριάκου, μέλος της ΕΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Στη Δυτ. Μακεδονία

-- Αύριο Σάββατο, στις 7 μ.μ., στη Σιάτιστα, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, με τον Δημήτρη Παπαδόπουλο, μέλος του ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

-- Την Κυριακή 1/11, στις 5.30 μ.μ., στη Φλώρινα, στο καφέ «Οδό Ονείρων», με τον Γιώργο Μούλη, μέλος του ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

-- Την Τρίτη 3/11, στις 7 μ.μ., στην Καστοριά, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, με τον Γιάννη Βήττα, Γραμματέα της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας.

Στην Ανατολική Μακεδονία

-- Αύριο Σάββατο, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Δράμας (ισόγειο). Την παρουσίαση θα κάνει ο Κώστας Σιδηρόπουλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ