Τετάρτη 11 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ
Συνέχεια στο «πάρε - δώσε» για λογαριασμό του κεφαλαίου

Στην Αίγυπτο βρίσκεται από την περασμένη Δευτέρα αντιπροσωπεία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με επικεφαλής τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρ. Σπίρτζη, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης με στόχο «τη συνεργασία Ελλάδας - Αιγύπτου σε κρίσιμους αναπτυξιακούς τομείς, σε όλο το φάσμα των διμερών οικονομικών σχέσεων», σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση. Στην αντιπροσωπεία συμμετέχουν επίσης ο γγ Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του ΥΠΕΞ, Γ. Τσίπρας, και ο γγ Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής & Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Θ. Χριστόπουλος.

Κατά τη συνάντηση με τον Αιγύπτιο υπουργό Μεταφορών, S. El-Geyoushi, αποφασίστηκε η συνεργασία εμπειρογνωμόνων για θέματα διαλιμενικής συνεργασίας Ελλάδας - Αιγύπτου, ενιαίας αντιμετώπισης στον τομέα της κρουαζιέρας στην Ανατολική Μεσόγειο, σιδηροδρόμων, αστικών μεταφορών κ.ά. Η ελληνική αποστολή συναντήθηκε επίσης με τον Αιγύπτιο υπουργό Ηλεκτρικής Ενέργειας, M. Shaker, κατά τη διάρκεια της οποίας, όπως αναφέρεται, «εξετάστηκαν οι δυνατότητες ευρύτερης ενεργειακής συνεργασίας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπήρξε από την αιγυπτιακή πλευρά για τον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας καθώς και για επενδύσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και συμπαραγωγής».

Πρόκειται για τη συνέχεια των επαφών των δύο κυβερνήσεων για τα παραπάνω ζητήματα, τα οποία είχαν συζητηθεί και κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα, στην τελετή εγκαινίων της νέας διώρυγας του Σουέζ τον περασμένο Αύγουστο και τη συνάντησή του με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο, Αλ Σίσι. Στο επίκεντρο τότε είχαν βρεθεί τα θέματα της λιμενικής συνεργασίας ανάμεσα στο Σουέζ και στον Πειραιά, καθώς και άλλα ελληνικά λιμάνια, ενώ είχε επίσης συμφωνηθεί η δραστηριοποίηση ελληνικών επιχειρήσεων στην περιοχή του Σουέζ, κυρίως στον τομέα των υποδομών, της ενέργειας και του τουρισμού, όπως για κατασκευή νέων λιμένων, βιομηχανικών ζωνών, οδικών αξόνων, συγκροτημάτων πολυτελών κατοικιών, μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων, δικτύων υποδομής για άρδευση, ύδρευση, αποχέτευση, φωτισμό, ηλιακών πάρκων, γηπέδων γκολφ κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ