Τετάρτη 11 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προσήγαγαν φίλους του Π. Φύσσα αντί τους χρυσαυγίτες διώκτες τους!

Με την κατάθεση ενός ακόμα μάρτυρα αστυνομικού συνεχίστηκε η δίκη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής

Αλλα άτομα ζήτησε το κέντρο να συλλάβουν και άλλα τελικά προσήγαγαν... Αυτό αναδείχθηκε χτες στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, από την κατάθεση του μάρτυρα αστυνομικού Κ. Κοτσοβού, γεννώντας και νέα ερωτήματα για τη δράση της Αστυνομίας, το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Σημειωτέον ότι οι προσαχθέντες ήταν φίλοι του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, που κυνηγημένοι από τους χρυσαυγίτες είχαν μπει σε μία πυλωτή, όπως είχε καταθέσει μάρτυρας φίλος του αντιφασίστα μουσικού στο δικαστήριο.

Αίσθηση προκάλεσε χτες, η κατάθεση του αστυνομικού που υπηρετεί στην Αμεση Δράση από το 2011, με απαντήσεις όπως «δεν είδα», «δεν άκουσα» «δεν ξέρω»... Δήλωσε, επίσης, άγνοια για την ιεραρχία της οργάνωσης, τον εξοπλισμό, όπως είπε, δεν έχει καν ακούσει ποτέ το σύνθημα «Αίμα - Τιμή - Χρυσή Αυγή»! Οπως κατέθεσε ειδικότερα ο μάρτυρας αστυνομικός έλαβε σήμα το βράδυ της δολοφονίας, περίπου τα μεσάνυχτα, για συμπλοκή πολλών ατόμων στην Παναγή Τσαλδάρη. Σε πέντε λεπτά βρέθηκε εκεί καθώς το περιπολικό κινούνταν στην Πέτρου Ράλλη. «Το σήμα που λάβαμε όταν φτάσαμε ήταν να αναζητήσουμε αυτόν που κρύβεται σε μια πυλωτή επειδή τον κυνηγάνε», είπε. Σε ερώτηση «με τι στοιχεία αναζητούσατε αυτούς τους δύο ανθρώπους; Αυτόν που κρυβόταν και αυτόν που τον κυνηγούσε;», ο αστυνομικός δήλωσε ότι «γι' αυτόν που κρυβόταν μας είπαν ότι φορούσε μαύρα ρούχα, για τον άλλον τίποτα»...

Να τονιστεί ότι με αφορμή την αναφορά σε ονόματα κατηγορούμενων χρυσαυγιτών βουλευτών από την Πολιτική Αγωγή, οι υπερασπιστές τους επανέφεραν προκλητικά το θέμα να απαγορευτεί στην Πολιτική Αγωγή να ρωτάει οτιδήποτε έχει σχέση με τους κατηγορούμενους βουλευτές της, όσον αφορά την ένταξη και διεύθυνση στην εγκληματική οργάνωση. «Οι παρεμβάσεις της υπεράσπισης (σ.σ. των χρυσαυγιτών βουλευτών) παραβιάζουν την απόφαση του δικαστηρίου για τη νομιμοποίηση της πολιτικής αγωγής και προσπαθούν να παρεμποδίσουν την αποκάλυψη της αλήθειας», ειπώθηκε χαρακτηριστικά από την Πολιτική Αγωγή. «Δεν μπορεί να μη δίνεται το δικαίωμα στην Πολιτική Αγωγή, να αναδεικνύει τα αντικειμενικά στοιχεία, το χρόνο, τον τόπο της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης».

  • Το φως της δημοσιότητας είδε χτες, ηχητικό που περιέχει συνομιλία των Λαγού - Δεβελέκου (σ.σ. πρωτοπαλίκαρο του Μιχαλολιάκου), την επομένη μέρα της δολοφονίας του Φύσσα. Από τη συνομιλία προκύπτει ότι ο Λαγός θέλει να εξασφαλίσει ότι ο Δεβελέκος θα δηλώσει πως δεν γνωρίζει τον Ρουπακιά (αν κληθεί να τον αναγνωρίσει στη ΓΑΔΑ). Στη συζήτηση παρεμβαίνουν Κασιδιάρης και Μιχαλολιάκος για το εάν είναι σκόπιμο να πάει ο Δεβελέκος στη ΓΑΔΑ και για το τι τελικά πρέπει να πει.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ