Τετάρτη 11 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Επιβεβαιώνεται ο αντιλαϊκός χαρακτήρας του προϋπολογισμού

Τα αποτελέσματα του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Αττικής για το β' και γ' τρίμηνο του 2015 παρουσίασε χτες στο Περιφερειακό Συμβούλιο η διοίκηση, ζητώντας μάλιστα να υπερψηφιστούν, καθώς, όπως τόνισε ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, «παρά τη σημαντική υστέρηση που υποστήκαμε στους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ), ως Περιφέρεια αντεπεξήλθαμε σε όλες τις υποχρεώσεις μας και όλα εκτελέστηκαν κανονικά». Από τα αποτελέσματα, όμως, όπως παρουσιάστηκαν, φάνηκε ξεκάθαρα, για άλλη μία φορά, πως πρόκειται για έναν αντιλαϊκό προϋπολογισμό, μακριά από τις πραγματικές ανάγκες των λαϊκών οικογενειών που επιβαρύνονται τόσο από τις πολιτικές της «αριστερής» κυβέρνησης όσο και από εκείνες της «αριστερής» διοίκησης της Περιφέρειας.

Τον αντιλαϊκό χαρακτήρα του προϋπολογισμού επισήμανε και από το βήμα του Συμβουλίου ο κομμουνιστής σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γιάννης Μανουσογιαννάκης, λέγοντας πως «έχουμε καταψηφίσει το σύνολο του προϋπολογισμού με συγκεκριμένα επιχειρήματα και τα αποτελέσματα των δύο τριμήνων έρχονται να επιβεβαιώσουν όλα αυτά που λέγαμε». Ως στοιχεία που αποδεικνύουν το χαρακτήρα του προϋπολογισμού και των αποτελεσμάτων του, ο Γ. Μανουσογιαννάκης ανέφερε: «Αν αφαιρέσουμε τις επιχορηγήσεις για τρίτους που η Περιφέρεια Αττικής λειτουργεί ως διαμεσολαβητής, τα έσοδα για το β' τρίμηνο από τους ΚΑΠ είναι 6,9 εκατομμύρια ευρώ, από φόρους και τέλη 16 εκατομμύρια ευρώ και από παράβολα και πρόστιμα 1,4 εκατομμύρια ευρώ. Αντίστοιχα για το γ' τρίμηνο, από ΚΑΠ 9,6 εκατομμύρια ευρώ, από φόρους και τέλη 23,5 εκατομμύρια ευρώ και από παράβολα και πρόστιμα 1,98 εκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή, το 70% των εσόδων της Περιφέρειας είναι φόροι και τέλη που επιβάλλονται στο λαό και το 30% από την κρατική χρηματοδότηση που βέβαια και εκεί ο λαός πληρώνει».

Υπογράμμισε πως ο χαρακτήρας του επιβεβαιώνεται και από την απορροφητικότητα των κονδυλίων για έργα και επενδύσεις καθώς στο β' τρίμηνο ήταν μόλις 1,26% και στο γ' τρίμηνο 1,99%, τη στιγμή που στην Αττική ο φτωχός λαός πνίγεται με την πρώτη βροχή, κάτι που φάνηκε περίτρανα πριν από λίγες μέρες. Επίσης, ανέφερε πως ο αντισεισμικός έλεγχος και θωράκιση είναι ανύπαρκτες, οι ελάχιστες υποδομές για το λαό και τη νεολαία, όπως οι αθλητικές, οι πολιτιστικές, οι υποδομές Πρόνοιας, ρημάζουν ή όσες λειτουργούν τις ακριβοπληρώνουν οι εργαζόμενοι. «Την ίδια στιγμή και εσείς - επισήμανε ο Γ. Μανουσογιαννάκης - όπως και η προηγούμενη διοίκηση, έχετε "παρκάρει" τα αποθεματικά της Περιφέρειας στην τράπεζα, γεγονός που σας απέδωσε 8 εκατομμύρια ευρώ από τόκους. Μάλιστα κομπάζετε γι' αυτό. 'Η τα δίνετε στην κυβέρνηση, 80 εκατομμύρια ευρώ περίπου, για να πληρώσει τους δανειστές, τους οποίους λέγατε πως θα διώξετε κ.τ.λ.». Κλείνοντας, ο Γ. Μανουσογιαννάκης είπε πως ο αντιλαϊκός προϋπολογισμός επιβεβαιώνεται από τα παραπάνω. «Σε αυτήν την κατεύθυνση κινείστε με συνέπεια, με πίστη και με θράσος».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντιλαϊκός και ο προϋπολογισμός του 2017 (2016-11-23 00:00:00.0)
«Ειδυλλιακή εικόνα» κόντρα στη σκληρή πραγματικότητα που ζει ο λαός (2016-04-07 00:00:00.0)
Προϋπολογισμός που εξυπηρετεί επιχειρηματικά συμφέροντα (2013-10-04 00:00:00.0)
Παρέμβαση για τα οικονομικά της Τοπικής Διοίκησης (2013-09-12 00:00:00.0)
Νέοι φόροι στους εργαζόμενους και περικοπές στο προσωπικό (2012-11-20 00:00:00.0)
Εκτελείται ή «εκτελεί»! (2011-06-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ